Croma1, dziękuję za cenne wskazówki. Warsztat, w którym będę montował instalację (GAZ Marko - Mariusz Donajko, na liście autoryzowanych punktów Czakrama) sprawdził mi samochód analizatorem spalin jeszcze przed montażem (stwierdzając z lekkim zdziwieniem, że mam jeszcze sprawny katalizator

), więc stroić go będą z pewnością również przy użyciu analizatora spalin. W sumie zdecydowałem się na montaż w tym warsztacie, gdyż zagazowałem już w nim kiedyś Poloneza (monowtrysk Abimex, instalacja 2-giej generacji Elpigazu z centralką Voila) i byłem zadowolony zarówno z samego montażu jak i podejścia montażysty. Cenię w człowieku, że nie opowiada bajek.
Pytania odnośnie szczegółów SQ24 zadałem raczej po to, aby mam nadzieję potwierdzić swoją opinię o tym zakładzie.
Swoją drogą dzięki uprzejmości forumowicza holland2, dowiedziałem się, że powinienem mieć reduktor o ciśnieniu nie mniejszym niż 1200 mBarów i pomarańczowe wtryski, a także tego że wtryski powinny być skierowane w stronę zaworów, nie odwrotnie. Holland2 zwrócił mi uwagę aby sygnał obrotów podpięty był z ECU samochodowego, nie z cewki.