Skacząca wskazówka prędkościomierza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio nie działał mi prędkościomierz więc pełen werwy wziąłem się za rozbieranie deski rozdzielczej przy jej wyciąganiu doszedłem do wniosku ze linka prędkościomierza jest luźna i niczego się nie trzyma... Zdziwiłem się lekko bo w poradach było napisane że powinna klinknąć przy wkładaniu a u mnie przy takich próbach nic takiego się nie działo. Samochód jeździł na taksówce więc posiadał trójnik do taksometru musiałem go zostawić bo linka chyba była uniwersalna gdyż nie posiadała żadnych wgłębień na których mogła się trzymać prędkościomierza. Problem w tym że wskazówka prędkościomierza faluje w granicach ~20 km/h od faktycznej prędkości pojazdu nie wiem co robić może to coś przy skrzyni??
Sprawa dotyczy Omegi A 91 20cne

[ wiadomość edytowana przez: Nelson dnia 2007-02-10 20:44:02 ]

Te taksówki chyba tak mają, w mojej też się wskazówka trzęsła i wykazywała o 20km/h więcej niż w rzeczywistości, nawet po pozbyciu się tego trójnika.

Sprawdź ułożenie pancerza - łagodne zagięcia itp.

Jak nie pomoże to nie kombinuj tylko kup nową-w starej po prostu mógł się pancerz wytrzeć i daje za duży opór lince i prędzej czy później linka pęknie.Smarowanie oleum nie pomoże. Zwróć uwagę przy kupnie na długość - są różne długości dla automatu i manuala

Linka prędkościomierza -gdzieś tam są między innymi moje przeboje z linką, tam są szczegóły, może się przydadzą

latem też walczyłem z licznikiem bo skakał ..kupiłem :licznik ,linke ,w końcu ślimaka,a na koń cu okazało się że jest zużyty tryb w skrzyni biegów też plastikowy,ale jego juz nie wyciagam ,BO NIE WIEM JAK SIE ZA TO ZABRAć,chyba wał trza ściagac ..ahhh

a ja miałem jednorazowo takie cudo... ze 130 nagle podczas jazdy spadła do ok 20-30 i momentalnie powróciła do swoich 130 ...i to wszystko ...do tej pory wszystko OK ... ??????????narka ..