Krzywy tor jazdy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
od kilku dni zauwazylem, ze jak jade prosto, tzn. usiluje jechac, to kiedownica przy puszczeniu lekko skreca w lewo i samochodzik lekko odbija w lewo. macie jakies pomysly? Bo mi jedynie przychodzi do glowy wymiana opon i kolesie mogli zalozyc lewa na prawa i odwrotnie...
dzieki za odpowiedz!!

moze tez byc poprostu brak powietrza w ktoryms przednim kole..

przez ostatni tydzień walczyłem z tym tematem!!!
tyle że mnie znosiło lekko w prawo. zacząłem od wymiany opon, nie pomogło, następnie pojechałem do mechanika (wymiana drązków i tuleji metalowo - gumowych, kasowanie luzów)... nie pomogło... następnie zbieżność... i dalej skręcał i gdy byłem już u kresu... zamieniłem koło z prawej strony na zapas i co? POMOGŁO

tak więc radziłbym zacząć od tego (w moim przypadku coś nie tak było z prawą felgą).

ważne jest też ciśnienie w oponach! także posprawdzaj wszytsko po kolei. ja zacząłem ze złej strony i jestem kilka stówek w plecy. POWODZENIA!!!

hehe, dzieki za rady, moze faktycznie cisnienie, ale by byly jaja, dam znac co i jak jutro

hej!
cisnienie sprawdzone i to nie jest to. (przod i tyl 2.0)
Moze jeszcze jakies pomysly?

Domyślam się, że zbieżność, również połówkowa, kąty pochylenia kół, wszystkie elementy zawieszenia są ok?

Wymien kola z lewej na prawa strone i oczywiscie odwrotnie 5 minut roboty a efekt moze byc(choc nie zawsze)

nieco ponad miesiac temu robilem tuleje wahacza i mialem ustawiana zbieznosc. Z tego co mi mechanik mowil bede mial jeszcze sworznie do roboty, ale jeszcze luz jest niewielki wiec mozna z tym poczekac.
Ten problem pojawil mi sie, gdy zmienilem opony na letnie, moze to pomoze...

Tak jak mówią inni, prawdopodobnie zbieżnośc jest zle ustawiona albo po prostu ty albo ktoś inny zle załozył koła

ok, dzieki za rady, sprobuje zamienic kolka ;o)

Cytat:
2007-04-05 19:14:31, jasqlek pisze:
nieco ponad miesiac temu robilem tuleje wahacza i mialem ustawiana zbieznosc. Z tego co mi mechanik mowil bede mial jeszcze sworznie do roboty, ale jeszcze luz jest niewielki wiec mozna z tym poczekac. Ten problem pojawil mi sie, gdy zmienilem opony na letnie, moze to pomoze...

Wywalony sworzeń zwrotnicy też potrafi geometrię zmienić. Ale ok. Tak jak Koledzy sugerują zamień koła. I sprawdź powierzchnie przylgowe zarówno felg, jak i na piastach.