Prezydent ustawę podpisał więc jak zrobić automatyczny wł...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...automatyczny włącznik świateł ??
chodzi o to aby chwile po odpaleniu silnika włączały się światła
dzięki z góry za rade

na przykład tak

schematy itd masz też na elektrodzie np.

Chodzi o to aby chwilę po odpaleniu użyć tego co ma się na szyi.

gieroy, ale głową nie da się przekręcić przełącznika, ani zrobić zwarcia

Ale się popisałeś Dyskretnie zasugerowałem Ci, że rozwiązanie twoich problemów jest na tym forum tylko jak zwykle wystarczy wcisnąć Szukaj. A łeb masz po to aby nim mysłeć a nie przekręcać włączniki Ale chłopie dałeś mi chwile radości swoją wypowiedzią. Także pamiętaj do czego służy to co masz na szyi i ponoć dumnie to dźwigasz. Oby poniesiony przez Ciebie wysiłek wart był "zachodu".

Gieroy, no szkoda że mnie nie widać (tylko emoty zostają). Ja doskonale wiem co miałeś na myśli a to był taki drobny żart z mojej strony.

PS. czasami trzeba z siebie zrobić głupka, żeby inni zauważyli gdzie leży właściwy problem

Problem polega na tym, że to nie jest forum w stylu "porozmawiaj ze mną bo mam doła" bądź jakaś inna Ewa Drzyzga...etc. Na wybuchy śmiechu i radości jest inny wątek i tam możesz się spełnić. A tak na marginesie emota pojąłem tylko wyraziłem niezrozumienie w stosunku do twoich wypowiedzi i poczynań bowiem to nie jest miejsce na takie i czas. Na pieprzenie trzeba znaleźć inne forum. Poza tym temat brnie w niewiadomym kierunku także szybki koniec jest jak najbardziej na rzeczy. No i nie bądź adwokatem uciśnionych i ociężałych bo to nie czas i miejsce.

Cytat:
Problem polega na tym, że to nie jest forum w stylu "porozmawiaj ze mną bo mam doła" bądź jakaś inna Ewa Drzyzga...etc. Na wybuchy śmiechu i radości jest inny wątek i tam możesz się spełnić. A tak na marginesie emota pojąłem tylko wyraziłem niezrozumienie w stosunku do twoich wypowiedzi i poczynań bowiem to nie jest miejsce na takie i czas. Na pieprzenie trzeba znaleźć inne forum. Poza tym temat brnie w niewiadomym kierunku także szybki koniec jest jak najbardziej na rzeczy. No i nie bądź adwokatem uciśnionych i ociężałych bo to nie czas i miejsce.

...powiedział sędziwy dziadziunio, zmarszczył groźnie brwi na wnuczka, po czym wstawszy z trudem z bujanego fotela, ubrał ciepłe papucie i poczłapał do sypialni...

Gieroy, więcej luzu, to nie komisja wojskowa

Immo i Ty jeszcze ciągasz temat, który dawno powinien osiągnąć swój kres.

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=164408&c=114&f=9 dzwoniłem do serwisu niestety droga sprawa 176 zł a na szrotach nikt nie ma elekrtyk zaproponował mi ze zrobi mi to za 70 zł chyba ze kupisz na aukcji i sam założysz.
jeśli nie chcecie pomóc to chociaż nie przeszkadzajcie bo to wy zawalacie forum i nie można nic znaleść. czytasz 4 strony postów z nadzieją ze coś znajdziesz a tam tylko pierdoły typu"poszukaj bo jest na forum"

ja kupiłem za 20 na allegro,i podłączenie wcale nie jest takie proste...w omedze a trzeba zdjąć osłone licznika i wyjąć włącznik,następnie znajsc styk od mijania,oraz kabel króry idzie z alternatora do tablicy przyrządów bo to on jest najważniejszy w tym wszystkim,musi wzbódzić impuls żeby załączyć światła,dodam że podłaczyłem tylko światła MIJANIA..całe pozycyjne i tablice nie zapalają się wcale

Myśle, że jeszcze prostszym jest połączenie kabelka od czujnika ciśnienia oleju przez jakiś prosty przekaźnik(który odwróci sygał) pod przekaźniki od świateł. Finito.
Koszt:
jeden mały przekaźnik-góra 2 zł.

Podłączenie tylko świateł mijania z pominięciem przekaźnika ma sens.
Tego typu rozwiązanie rzeczywiście byłoby najtańsze i najbardziej ekonomiczne, ale myślę, że jak się trafi na upierdliwego policjanta to może się przyczepić do ingerencji w instalację elektryczną pojazdu.
W końcu światła mijania to nie to samo co światła do jazdy dziennej.

--
Pozdrawiam
Ryszard

Kurna macie na forum schematy podłączeń, wszystko co trzeba a kombinujecie jak konie pod górkę...

Skandynawski system oświetlenia do jazdy dziennej.

Czy coś takiego mozna podłączyć do Omegi B w taki sam sposób? Czyli ze tylko wpinam przekaźnik w gotową kostke, czy trzeba coś przerabiać?

Pasuje do Omy B. Prześledź wątek otwarty o tym samym tytule.
Pozdrawiam.

Cytat:
Myśle, że jeszcze prostszym jest połączenie kabelka od czujnika ciśnienia oleju przez jakiś prosty przekaźnik(który odwróci sygał) pod przekaźniki od świateł. Finito.
Koszt:
jeden mały przekaźnik-góra 2 zł.

Szkłem tyłka nie podetrzesz. Potrzebne są 4 obwody w tym jeden na 40A!!

proponuje kupić na spółke w serwisie jeden oryginalny przekaźnik za 176 zł, rozebrać go zrobić schemat i zbudować u jakiegoś elektryka.

Cytat:
2007-04-18 13:54:24, pablo730 pisze:
Pasuje do Omy B. Prześledź wątek otwarty o tym samym tytule. Pozdrawiam.

ale kombinujeta Ja wczoraj założyłem taki przekaźnik .
15min. roboty i jest cacy.
przekaźnik 135pln, wdzięczność Omci bezcenna.

[ wiadomość edytowana przez: egon20041 dnia 2007-04-19 09:08:31 ]

Cytat:
2007-04-19 09:06:49, egon20041 pisze:
Ja wczoraj założyłem taki przekaźnik . 15min. roboty i jest cacy. przekaźnik 135pln, wdzięczność Omci bezcenna.

A to nie jest kombinowanie?

Nie prościej po prostu włączyć światła po zajęciu pozycji za fajerą?