Serwis Opla w Szczecinie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
CHciałem sie dowiedzieć gdzie jest serwis i czy polecacie bo chciał bym zajechać a nie wiem czy sie opłaca prosze o poradę.

jak masz za dużo pieniędzy i nie lubisz swojego samochodu - jedź np. do ASO Bogacki

szczegóły:

tutaj
albo
tutaj

Pieniędzy nie mam za duzo tylko do Choszczeńskich specjalistów straciłem zaufanie i myslałem że ci z serwisu cos potrafia i wiedzą skoro siedzą w oplach. Szukałem na forum ale nic sie nie dowiedziałem o tych serwisach w szczecinie na gogle znalazłem adresy, tel i takie tam ale chciałem sie dowiedzieć cos więcej, czy warto zostawić tam troche kasy czy lepiej mam szukać dalej.

to inaczej:
napisz co trzeba zrobić przy aucie.

Chodzi o centralny zamek bo raz pilot działa a raz nie, przednie drzwi kierwcy trzeba otwierac ręcznie bo zamek nie załapuje, drzwi od pasażera można otworzyć tylko od środka zamek sie odtwiera tylko nie drzwi łapie za klamke i żadnej reakcji a od środka jak złapie za klamke to nie ma problemu

Po co do tego pseudofachowcy, sam rozbierz boczki, nasmaruj smarem grafitowym, a jak nie pomoże wymień siłownik

Jak tak bardzo odradzacie serwis to do nich nie jade i zrobie to sam zresztą teraz ciepło więc zabiore sie za to jak naprędzej dzięki za rady . Jeszcze musze znaleść jak zabrać sie do drzwi i po kłopocie.

nie jedz z tym do serwisu
jak się dobrać do drzwi jest na forum, pamiętam, że Sołtys dawał cenne wskazówki /coś jest chyba w "poradach"-poszukaj/.

a jak sam nie dasz rady - napisz, coś się zorganizuje w Sznie

Coś własnie mi świta że było kilka pord na temat drzwi, ale mam nadzije że dam se rade sam ale wielkie dzięki za chęci.

Ja ostatnio 7 godzin walczyłem z drzwiami (elektrycznych szyb mnie się zachciało ), ale mechanizm założyłem
tylko kable przeprowadzić i gitara. Na pewno dasz radę, po rozebraniu drzwi, reszta bajecznie prosta.

a tu masz wątek edukacyjny, gdzie Solltys wyjaśnia

rozbiórka drzwi

Wiktorzi wielkie dzieki za link ale chodzi mi o ome beeeee, chciał bym skorzystac bardziej z pomocy żeby nic nie połamać, jak ktos by miał troche czasu i juz to przerabiał i zechciał mi pomuc. Będe niesamowicie wdzięczny.

sry, nie zauważyłem że be

Przednie drzwi:
- wyjmujesz rygiel, pod nim jest śruba
- zdejmujesz palstikową zaślepkę pod klamką, śruba
- gumowa rącza drzwi (ostrożnie podważ od góry cienkim wkrętakiem bo połamiesz zatrzask), śruba
- 2 śruby widoczne (lub pod zaślepkami, jeśli masz) od strony zawiasów
- 1 śruba na boczku od strony słupka środkowego
- 4 śruby pod kieszenią, musisz wymacać otwory

Tylne drzwi:
- śruba pod ryglem
- pod zaślepką klamki
- pod gumową rączką
- wyjmujesz popielniczkę, śruba
- po 2 śruby na zewnętrznych krawędziach boczków, 2 od strony nadkola, 2 od strony słupka środkowego

Tyle odkręcania. Przy zdejmowaniu nie zapomnij odłączyć lampek, wiązek od lusterka i el. szyb.

Teraz to juz mam dwa opisy powinienem sobie poradzić zobaczymy jaki bedzie efekt końcowy

Cytat:
2007-04-06 09:57:10, Wiktorzi pisze:
sry, nie zauważyłem że be

bo do wczoraj miał A a tu dzisiaj taka zmiana

he he jak czytam ten opis to kropa w kropę jak w A,

Możliwe ale nigdy nie rozbierałem w A a zresztą już nawet nie mam takiej mozliwości bo nie posiadam została tylko kluska beeeeeee