Ciezkie odpalanie nierozgrzanego silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a wiec problem jest taki ze gdy rano uruchamiam silnik to pierwszy raz pali od razu, wyjade z garazu, zgasze i pojde zamknac dzwi i juz sa problemy z uruchomieniem silnika, kreci dobrze ale nie chce zlapac i tak jest dopoki silnik sie nie nagrzeje , tzn jest to coraz mniej widoczne gdy sie nagrzewa np w polowie bialego pola na wskazniku juz raczej nie ma tego problemu.
Co to moze byc?? obstawialem czujnik temp do kompa ale to dlaczego zapala z rana od razu a jak zgasze to juz nie chce palic i dopiero po dlugim kreceniu zaskakuje?
Pozdrawiam!!!

masz LPG ?

tak mam. jaki wplyw moze miec lpg na odpalanie??
Pozdrawiam!!!

Ja mam od długiego czasu taki sam problem i nie ma nikogo co by na to coś poradził. Narazie muszę się z tym męczyć bo jest za zimno żebym pod blokiem coś kombinował. jak chcesz zbadać czujnik teperatury od kompa to ja mierzyłem omomierzem i przy -5stopniach miał 100 kilo omów a po nagrzaniu silnka ok 10kilo. i to jest prawidłowo ale objaw i tak występuje. Jak byś pierwszy sobie z tym poradził to napisz coś na wojtata_ts@interia.pl a ja jak będę pierwszy to musisz mi dać swój adres za pomocą maila bo tego wątku na forum można nie znależć.

Cytat:
tak mam. jaki wplyw moze miec lpg na odpalanie??

A odpalasz na PB czy na LPG ,a jak na gazie to kiedy przełączasz na benzynę?

tak odpalam na pb, ale jak odpali to czasami ma tez problemy z utrzymaniem jalowych obrotow jak byly te mrozy dlatego od razu przelaczam na lpg. w lato jakos to przebolalem bo pokrecilem dluzej i odpalil w koncu ale w zimie to aku rozladowuje i tyle zabawy np dzisiaj 4 rano taka sytuacja odpalil ale puscilem gaz i zdechl i pokrecilem ale nie odpalil a tylko aku wyczerpalem. na gazie to samo ale tu to podejzewam ze silnik na rozruszniku wytwarza za male podcisnienie zeby zassac wystarczajaca do uruchomienia ilosc gazu, jednak jest tak tylko jak zimny, jak cieply to zapala ladnie na samym gazie.
Pozdrawiam!!!

[ wiadomość edytowana przez: dulin7 dnia 2009-01-18 22:42:44 ]

up