MotoNews.pl

Citroen, VW, daihatsu czy mazda ???????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Mam problem z wyborem samochodu w cenie do 8500-9000 zł.
Chciałabym, żeby auto wyposażone było w automatyczną skrzynię biegów. Tak poza tym nie mam innych wymagań, może jeszcze względy ekonomiczne (spalanie i serwis).
Znalazłam kilka ogłoszeń, ale kompletnie nie wiem na co powinnam zwrócić uwagę. Zastanawiam się m.in. nad:
1. Citroen Saxo - 2000 r.
2. Vw Polo - 1996 r.
3. daihatsu move - 1997 r.
4. MAZDA323C - 1996 r.

Czym różnią się te auta?
Może ktoś ma jakieś inne pomysły? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam,
Karolina

Jeżeli chodzi o względy ekonomiczne to ja bym stawiał na Polo, ogólnie z tej czwórki to wg mnie najrozsądniejsza decyzja, większy wybór silników (niezawodnie diesle) i łatwa dostępnośc części. Tylko po co ten automat?

tez stawiam na polo/mazda
cytrołen niby mlodszy rocznik ale odpusc sobie francuza

automat jest chyba praktyczniejszy

Dziękuję za pomoc. Chociaż ciężko jest znaleść POLO diesla z automatyczną skrzynią biegów

dizel to tak jak by wogóle nie pasowal do automatu - moim zdaniem przynajmniej, jak polo to szukaj 1.6 i jak chcesz tanio jezdzic to gaz załóż 1.6 na jednopunkcie są fajne elastyczne w sam raz do automatu

wydaj mi sie ze powinnas znalezc jakiegos civica w tych pieniądzach z podobnych roczników z poprzednich roczników ( tych do 95r) byłby bardzo duzy wybór w automatach a za te pieniądze było by auto w idealnym stanie i te silniki hondy (bezawaryjnisc)... z podanych przez ciebie aut wybrał bym tak jak moi poprzednicy polo zdecydowanie, tylko automatów chyba mało było ja osobiscie sie nie spotkałem.

Nepewno najmiejsze spalanie ma Citroen saxo 1.1 i bedzi ci sie tym fajnie jezdziło, polecam takiego od 1-go własciciela. Jesli chodzi o Polo to oczywiscie dobre auto ale mniej oszczedne i historia, przeszłość takiego auta moze byc nie pewna.

czlowiek098 ma racje civiców sporo z automatami bylo najwiecej chyba 1.5 100KM mialy najczesciej fajne autka i 3 wersje nadwoziowe roczninki 92-95 ale w tych po `95 tez moze znajdziesz w automacie

Szukaj Honde, albo... Honde .
Jeśli Ci się nie uda to VW Polo, ale wcześniej poszukaj jeszcze raz Honde.

z tego calego zestawu wybralbym mazde. ale przychyle sie do slow kolegi z postu powyzej, ze szukalbym raczej hondy, jezeli zalezy Ci na naprawde bezawaryjnym autku.

suzuki swift ??