| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-04-06 22:19:12 Też tak mam czasem, a czasem rwie jak głupie... Podejrzewam, że parownik się zmęczył... Albo jakieś lewe powietrze.
Przeczyść silnik krokowy |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-04-07 01:03:12 Zawsze tak miałeś czy tak ci się porobiło? Pytam, bo swego czasu na zmianę użytkowałem 2 nexie: 1,5 8v i 1,5 16 v (czyli silnik taki jak w espero). I też męczyłem mechaników, że w tej 16 zaworówce muliło strasznie przy wciśnięciu gazu przy niskich obrotach. W porównaniu z nią 8 zaworówka szła ładnie od samego dołu. I podobno tak ma być. 16 ma po prostu dużą różnice momentu w dolnym (słaby moment) i górnym (dużo większy moment) zakresie obrotów. Więc, nauczyłem się po prostu kręcić silnik. I do dzisiaj pozostał mi odruch pulsacyjnego wciskania gazu
|
majkel2420 espero 1.8 warszawa | 2007-04-07 08:37:37 mam tak od poczatku jak go kupiłem, ale zauważyłem , że jak go przegazuje to mu przechodzi i leci jak zły!!, a w momencie kiedy sie muli to głośniej pracuje silnik |