MotoNews.pl

Pytanie o wkład anteny automatycznej teleskopowej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam mały problem z antena tzn kupiłbnym wkład anteny a nie wiem gdzie! poprostu wysuwa sie czasem zbyt daleko i wyskoczy z teleskopu i wisi na tym pasku plastikowym!
co mozecie doradzic??

up

Skoro "up" to może coś skrobnę
Wkład anteny możesz kupić chyba jedynie do anten Hirschmanna. Oni oferują wszystkie części zamienne do swoich produktów. Jeśli to oryginalna antena, to możliwe, że właśnie firmy Hirschmann. Jak chcesz kupić sam bat, to musisz odczytać z wierzchy kulki, która jest na czubku najcieńszego elementu. Jest tam literka h i dwucyfrowy kod. I jest to numer bata. Tylko ceny są zatrważające. Bat może kosztować kilka stówek (sama antena to koszt ponad 1000 zł)*

To na podstawie cen części do anteny z mercedesa.

aha
o kurde oni chyba sa .....
wiec co moge zrobic??

Uwal tą antenę bo to jest tylko zbędny bajer. Też miałem elektryczną połamaną. Załatwiłem to w ten sposób:

Zauważyłem w garażu stary radziecki telewizor marki eljektronika, odkręciłem antenę, zeszlifowałem końcówkę bo nie chciała wejść, wsadziłem bat i antena jest jak nowa*

*(Tylko że sie nie wysuwa, ale na ch*j mi to)

a wytrzymuje napór powietrza??
poszukam jutro po szrotach moze cos znajde a jak nie to nie wiem co wymyslec! a mozna np kupic manualna i wyjac ten bat i domocowac jakos do niego linke?? bedzie to tak chodzilo??