Skrzywiona piasta tylna ?

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Witam Serdecznie.

Mam problem i to nie ma³y bo po wymianie tarcz tylnych nie by³o porz±danych efektów i te same tarcze po ma³y przebiegu mia³y prawie 0.3 mm bicia g³ownie prawa a wysz³o to u dibrego tokarza, natomiast po przetoczeniu jest maskra. Jak zdejme ko³o to tarcza w jedym miesjcu prawie¿e siê nie dotar³a a w drugim swieci siê i jest ju¿ zryta lekko. Ju¿ od dawna podej¿ewam piastê tyln± praw± ¿e jest skrzywiona po tym jak kilka lat temu moja matka wpad³a w tak± dziure ¿e pêk³a felga i wywali³o amor. Pozatym objaw jest dziwny bo trzesie kierownic± a przednie tarcze s± ok.
Czy waszym zdaniem mo¿liwe jest skrzywienie piasty bo wielu "speców" twierdzi ¿e nie a mi ju¿ sie koñcz± pomys³y co powoduje drgania podczas jazdy i hamowania g³ównie odczuwalne na siedzeniu i pod nogami.

Pozdrawiam i dziêki z góry za odp.

Mo¿e byæ krzywa piasta
Aby siê upewniæ trzeba to zmierzyæ. W trakcie wymiany trzeba do b³ysku wyczy¶ciæ piastê w miejscu przylegania z tarcz±.

je¶li masz dostêp do statywu i czujnika zegarowego (mikrometrycznego) to oczy¶c dok³adnie piaste i sprawdz bicie promieniowe potem czo³owe je¶li wszystko jest oki to za³ó¿ tarcze i sprawdz bicie czo³owe bêdzie wsztstko widaæ