Neostrada tp 1MB/S

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

mam odwieczny problem z neostrada mam ją od listopada i jest niby na papierku 1 mega a jak sprawdzam na www.twojeip.wp.pl czy innego tego typu stronach to nigdy nie chce pokazac tego 1mb tylko tak od 550-700Kb/s i tak jest tez przy sciaganiu bo 1 megabit na sekunde to jest 1024kilobitów/s i dzieli sie to przez 8 (1bajt=8bit)
czyli 128kilobajtów/s - tyle powinno sciagac w idealnym przypadku 128KB/S a tu lipa bo ciągnie polowe z tego czyli tak 60-70
ma ktoś neo 1MB ?? jak wam ciągnie ??

[ wiadomość edytowana przez: _wydra dnia 2007-04-07 16:30:23 ]

Ja mam 1MB i melduje,że mam 1.3,a na czskim programie pokazuje coś koło tego.Myślałem,że trochę to żwawsze będzie,ale na "zatłoczonych" serwerach spowalnia.Filmiki idą przeważnie na bieżąco-to jest różnica między 512 którą miałem.Jeśli nie masz programów do ściągania,to powinno iść lepiej.Ja tam nie narzekam.Za mniejsze pieniądze mam dwa razy większą prędkość i mniej płacę.A co do ściągania,to różnica jest duża. (lepiej).

ja mam i ciagnie jak powinno....

kurde to co mam zrobic dzwonilem raz do tepsy to taka baba jakas nie kumata odebrala pewnie po jakims studium informatycznym albo nawet nie wiedziala co mówic tak tylko na pamiec i huuu nic nie zdzialala powiedziala mi ze tak ma byc jak jest

A u mnie:

Może gdybym mieszkał w mieście to też bym tyle miał

W tym problem że mieszkam w małej zadupiastej miejscowości gdzie jest 756 mieszkańców i mogę tylko radiówkę miec, która tak średnio 100-250kb ciągnie...

Cytat:
2007-04-09 10:11:43, Norbi69 pisze:
A u mnie:

ooo ja nie myslalem nawet ze serwer onetu obsłuzy tyle

wystarczy zadzwonic pod bezpłatny numer 0800 102 102 , powiedziec im co jest grane i wszystko powinno działać ,powinni naprawić , sprawdzić wszystko jak cos jest nie tak, u mnie przez jakiś czas jak sie okazało zamiast 640kb/s miałem 320kb/s podłączone