DZiwne stukanie w silniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zamiar nabyc Espero z 97r 1.5 16v na gazie niestety oprocz idelanego stanu zewnetrznego niepokoi mnie dziwna praca silnika. obecny pprzebieg 89 tys...gaz nie wiem od kiedy byl zainstalowany ale to najprostsza instalacja. silnik klekocze benzynie i na gazie....czy to cos powaznego????bo jak tak to sie rozjejrze za inna okazja

Cytat:
2007-04-11 19:15:09, lukasek pisze:
Mam zamiar nabyc Espero z 97r 1.5 16v obecny pprzebieg 89 tys...gaz nie wiem od kiedy byl zainstalowany ale to najprostsza instalacja. silnik klekocze benzynie i na gazie....czy to cos powaznego????bo jak tak to sie rozjejrze za inna okazja

nie chce mi sie wierzyc,ze tylko 89 tys moze 289...a co do klekotania to moga byc rozne przyczyny...

przebieg rzeczywisty wpis z poprzedniego serwisu byl na 60.000 ksiazka orginalna niekserowana ...wiec warto inwestowac bo jak jakas powazniejsza sprawa w to nie wchodze.....jakies konkrety prosze!!!

sprawdz ile jest oleju
wyglada na brak i stukaja regulatory luzu

Też mam książkę z wpisem na 60000 i też rocznik 97. Tylko że wpis na 60000 był w roku 2000 a kupiłem go w 2004 z licznikiem 84000 hi hi hi.
Inna sprawa to przegląd na 60000 i przez 29000 nie wymieniany olej ?
Wszystko zależy od rodzaju stuku, jeśli popychacze to nie jest problem ale jeśli ktoś kiedyś poganiał bez oleju to cieńko to widzę.
Najlepiej podjechać do dobrego mechanika i ten osłucha i stwierdzi co puka. To chyba najlepsze wyjście.