Poduszki silnika (silnik tanczy)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,
silnik mi wibruje cholernie. Po ogledzinach doszlismy do wniosku ze trzeba wymienic poduszki lewą i tylną.
Ale w Wilnie ich nie ma. Idąc tropem, że zawieszenie jest od ascony, czy mozliwe jest ze bede pasowaly od ascony?
Prosze poradzcie cos, moze pasuja od jakiegos innej marki?
a zgodnie katalogiem jakie maja numery?
dzieki!

mysle ze w dzisiejszej dobie internetu wszystko mozna kupic do kazddego samochodu niewychądz z domu-i tak bym ci polecał-kup przez internet- czy na allegro czy jakes strony typu kimoto.pl koszta przesylki sa niewielkie, ceny-czasem tansze niz w sklepie i wszytsko bedzie pasowac

Pozdrawiam TOmmi

Cytat:
2006-09-01 15:46:35, tommi3737 pisze:
mysle ze w dzisiejszej dobie internetu wszystko mozna kupic do kazddego samochodu niewychądz z domu-i tak bym ci polecał-kup przez internet- czy na allegro czy jakes strony typu kimoto.pl koszta przesylki sa niewielkie, ceny-czasem tansze niz w sklepie i wszytsko bedzie pasowac Pozdrawiam TOmmi

Tylko, czy wyślą do Wilna?

Cytat:
2006-09-01 15:47:36, kisztan pisze:
Tylko, czy wyślą do Wilna?

A czemu nie? To tylko wyzsza oplata nic wiecej:]

Cytat:
2006-09-01 09:24:17, LOTOS pisze:
Ale w Wilnie ich nie ma.

A niech sprowadzą, będzie szybciej.

no wlasnie juz znalazlem sklep i podali mi ceny wiec zapyalem czy wysla mi do Wilna. mam nadzieje ze tak. ..

sluchajcie.. ta podzuszka od kierowcy - to lewa czy prawa?

Lewa

ja u siebie wymienilame jakies 4 miesiące temu wszystkie poduszki i zaplacilem za nie -3 poduszki jakies 100zł -jezeli juz chcesz wymieniac dwie to i od razu trzecią wymien-różnica juz niewielka a od razu masz jedną rzecz z głowy-ja u siebie wymieniałem troszke profilatycznie -tzn zaczeły sie rzadkie problemy z wrzucanie niektórych biegów w niektórych momentach-pozatym np po wrzuceniu dwójki i puszczeniu sprzęgła samochodem jakos tak szarpało-co do tego czy są pozrywane to mialem jedynie zastrzezenia do lewej-patrząć od przodu samochodu-i rzeczywiscie byla lekko urwana-tzn od góry -ale i tak wszytskie juz byly znacznie mniej sztywne-po wymianie poduszek róznica byla niesamowita-samochód tak jakby bardziej trzymał sie kupy-szarpanie po zmianie biegów ustalo i teraz nawet jak je szybko zmieniam to jest to plynne-jedyna wada jest taka iz te poduszki sa nowe i dosc sztywne wiec kiedy samochód pracuje na biegu jałowym np. jak stoje na swiatlach to czuje jak caly samochód drży-ale mimo wszystko jezeli niewiesz kiedy poduszki byly zmieniane ostatnio-a moze np nigdy niebyly to radze wymienic wszystkie...

doklanie tez tak pomyslalem ze skoro dwie sa do wymiany to warto aby trzcia rowniez.. teraz ciagle czekam na odzew ze sklepow.
ceny podali (polparts z Poznania) mi takie:

96162648 tylna 33,02 dostępna
90250437 przednia lewa 42,31 dostępna
90289606 przednia prawa 74,55 dostepna

nie wiem ile poprosza za przesylke.. ale mam nadzieje zamknac sie w 200 pln.

dziwne ze z biegami klopotu zupelnie nie ma.. (tfu tfu) .. poprostu cholernie wibruje na pierwszym biegu przy przyspieszeniu albo kiedy po spadku szybkosci zapomnie wrzucic nizszy bieg.. to calal tapicerka az trzeszczy.
Jak juz jade stalo predkoscia to wetdy nic nie czuje.. ..
oczywiscie poduszki.. nabank nie byly nigdy wymieniane..

strasznie drogo-u mnie komplet niby orginałów lekko ponad 100zl

co to za hurtownia?
chetnie skorzystam, podaj adres, maila, telefon.
Czy nikt nic nie wie o ewentulanych podzuszkach oplowskich pasujacych do daewoo?

Cytat:
2006-09-02 15:15:27, LOTOS pisze:
doklanie tez tak pomyslalem ze skoro dwie sa do wymiany to warto aby trzcia rowniez.. teraz ciagle czekam na odzew ze sklepow. ceny podali (polparts z Poznania) mi takie: 96162648 tylna 33,02 dostępna 90250437 przednia lewa 42,31 dostępna 90289606 przednia prawa 74,55 dostepna nie wiem ile poprosza za przesylke.. ale mam nadzieje zamknac sie w 200 pln. dziwne ze z biegami klopotu zupelnie nie ma.. (tfu tfu) .. poprostu cholernie wibruje na pierwszym biegu przy przyspieszeniu albo kiedy po spadku szybkosci zapomnie wrzucic nizszy bieg.. to calal tapicerka az trzeszczy. Jak juz jade stalo predkoscia to wetdy nic nie czuje.. .. oczywiscie poduszki.. nabank nie byly nigdy wymieniane..

dowiedz się dokładnie co to jest za cena netto czy brutto. W detalu czy hurtownika i jakiego hurtownika. Wiem coś o tym bo tam kupuję.

Hej! Macie moze indeksy poduszek silnika 1.5?
a moze od 1.8 pasują?
Bo ja mam taki dziwny dzwięk podczs przyspieszania na jedynce od 3 tys obr. wzwyz takie dziwne chrobotanie i to tylko jest na jedynce i troszke na 2 biegu jak tak ostro przeciągne wydaje sie ze dzwięk dochodzi z prawej strony. Moze to byc poduszka?

ja mam tylko do 2,0, ale najlepiej ci doradza i maja tanie w lodzi.
www.potak.com.pl

potak@potak.com.pl
96162648 tylna
90250437 przednia lewa
90289606 przednia prawa
pzdr

Witam
Jeśli chodzi o firmę POTAK to niestety nie są najtańszą firmą w Łodzi, czasami części kupisz taniej w normalnym sklepie niż u nich , dla przykładu podam iż chciałem u nich kupić kierunkowskaz na błotnik kompletny, cena 27pln ,w sklepie na Kilińskiego AP-Car taki sam kierunkowskaz kupiłem 10pln taniej ,to samo było z amorkami ,w POTAKU chcieli 90 pln za KYB a w Motozbycie na Kurczakach 70pln , jest różnica... to samo sworznie wahacza ,możma tak wymieniać bez końca ale wg mnie cen nie mają rewelacyjnych... Dobre ceny były w hurtowni zaraz obok akademików Polibudy niestety firma się przeniosła ale nie wiem gdzie... muszę ją odnaleźć.

Aha, to jak znajdziesz tansza to daj mi prosze znac.. jaki maja adres email i telefon. czasem zamawiam i chcetnie sprawdzilbym jakie ceny u konkurencji..
pzdr

jak się wymienia poduszki? trzeba silnik podwiesić, czy jak?

i ile może kosztować wymiana w warsztacie?

Panowie.

U Was też przy hamowaniu na mokrym np. kiedy włączy się abs, drążek od biegów skacze i się rusza ?

Czy mi poduche jakąś poluzowało ???

U mnie tez skrzynia skakala szczegolnie przy ruszaniu.. ale nie jakos strasznie.. , to samoch bardziej wibrowal. Najczesciej prawa i lewa poduszki ebde ok.. ale za to tylna jest najnizej i moze byc narazona na uderzenia.. u mnie bylo widac ze na cos najechalem bo byla zlamana.
Aby wymienic poduszke trzeba podniesc samochod a pozniej podstawic pdostawke w odpowiednim miejscu i opuscic na nia samochod tym samym silnik bedzie potrzymywany a poduszke latwo bedzie wymienic.. i naczej nie da rade bo silnik bedzie naciskal.
pozdr
Zbyszek.