MotoNews.pl

Ciężki rozruch Omega A C20NE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Przeszukałem wszystkie posty i odpowiedzi na mój problem nie znalazłem.
Stąd mój wątek. Od 1997 ujeżdżam Omegę A (C20NE benzyna+LPG). Do tej pory było O.K. Od pewnego czasu
mam problem z odpałem na benzynie . Po pracy auto odpoczywa na parkingu do rana.
Rano rozruch bez zarzutu. Pojeżdżę trochę, zaparkuję i 15 minutach już mam problem z odpałem.
Muszę długo kręcić rozrusznikiem jednocześnie pedał gazu robi swój odcisk
w dywaniku. Jak już odpali to robi wrażenie jakby na wszystkich garkach nie pracował ale za chwilę jest
już O.K. A jak postoi całą noc wystarczy trącić rozrusznikiem i już gada. Świece nowe, przewody też,
kopułka i palec w porządku. Check ze spinaczem nie wykazuje żadnych kodów usterek. W czasie jazdy zbiera się aż miło.
Jakieś sugestie?
Aha przy okazji: od tej pory przy gwałtownym dodaniu gazu strzela w filtr powietrza (przy jeździe na LPG).Thx z góry za sugestie.

Przeczytaj
PS. Silnik nie lubi gazu i benzyny jednocześnie.
PS2. Coś słabo szukałeś, bo było.

Cytat:
2007-04-11 21:32:46, Szcurek pisze:
Przeczytaj PS. Silnik nie lubi gazu i benzyny jednocześnie. PS2. Coś słabo szukałeś, bo było.

Dzięki za sugestie. Pierwszy PS daje do myślenia i jutro jak będę miał czas to przetestuję . Drugi PS-być może źle sformułowałem zapytanie. Niemniej dzięki

Strzelać w filtr przy jeździe na gazie przestał Ustawiłem przerwę między elektrodami na 0,6 mm. Zobaczymy na jak długo starczy

Ciężki rozruch to już przeszłość. Po prostu po dokladnych oględzinach palca rozdzielacza nadawał się on do wymiany ze względu na uszkodzone miejsce styku z węglikiem z kopułki. Po prostu blaszka miała luz i nie zawsze kontaktowała . Wobec powyższego proszę o zamknięcie tematu.