Przekladka kolektorów i elktryki z lanci turbo do 125 dohc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moje pytanie brzmi czy podejdzie wsadzenie kolektora ssącego i wydechowego z turbiną od Lanci Themy 2.0 Turbo na 8 zaworkach do silnika DOHC w F125p ???? Bo tak patrzyłem to chyba wszystko gra kolektor ssący z lewej strony i przepustnica z przodu i tak samo z prawą strona wlot turbo od przodu ...Pozdro i dzięki za odp.

[ wiadomość edytowana przez: Blady dnia 2008-01-30 16:10:41 ]

A problem miejsca pod maska w jaki sposób miałby być rozwiązany??? Bo jak sobie zacząłem takie coś wizualizować "oczyma wyłobraźni" to cienko z miejscem pod machą w 125 w dohcu

w sumie to o tym nie pomyślałem heee...ale nie ma szans tego wcisnąć ???

kolektor z turbina na 100% wchodzi do fiata 131 ale tam sa szerzej rozstawione podluznice. natomiast inna sprawa z podpieciem czegokolwiek.
pierwszy problem to pompa wody, wyjscie jest dokladnie na sekcje ssaca skierowane, nie ma miejsca na weze. po dumaniach moze sie da to zrobic.
druga sprawa to rura wydechowa- tego nie sprawdzalem ale powinno sie udac(caly czas mowie o f131- nie wiem jak jest w 125.

moim zdaniem lepiej zrobic kolektor i dzwognac do gory turbine, wtedy bedzie miejsce na wszystko pod maska.

Tak sie pytam bo mogę tanio kupić taile....Tak czy siak narazie zbieram hajs na nastawialny wtrysk paliwa :] ..

tak troche zejde z tematu bo az wali po oczach to "adekwatnie" w temacie.
wedlug słownika PWN - adekwatny = zgodny z czyms
mysle ze temat powinien brzmiec raczej "Pytanie odnosnie przekladki..."
sorry ze sie przyczepiam ale razi to w oczy bardziej niz "kurwa"

Nie trybie twojego wcięcia się w temat..jak masz coś do powiedzenia na temat przekładki to proszę...A po jaką cholerę się wcinasz to nie mam pojęcia ...Jak Cię tak razi to się nie patrz i już...Tyle z mojej skromnej strony..Pozdro MDS

lol...nie uchwyciles przekazu. ale skoro Tobie nie przeszkadza to ze wypisujesz teksty nie po polsku i chyba nawet nie wiesz co znaczace no to juz mnie to pyka. tyle ze siedze troche dluzej na tym forum i mnie wkurzaja takie krzaki na stronie glownej.
pozdro GRT

temat był wałkowany , pare razy

Osobiście nie znalazłem nic na forum..

1 , 2 , 3 , 4

zajeło mi to chwile , no ale nic nie pisze , bo wyjdzie że znowu się czepiam

Dzięki Blady :]