Problem z biegami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie mam problem z wrzucaniem wszystkich biegów tzn musze je wbijac na siłę ( czym grozi jazda z takim czyms )ale tylko przy włączonym silniku jak jesat wyłączony to wchodzią jak w masełko.
Czasami mnie ten samochód dobja niedługo majątek strace na niego.
Pozdro

Cytat:
2007-04-12 20:46:45, adasko_21 pisze:
Jak w temacie mam problem z wrzucaniem wszystkich biegów tzn musze je wbijac na siłę ( czym grozi jazda z takim czyms )ale tylko przy włączonym silniku jak jesat wyłączony to wchodzią jak w masełko. Czasami mnie ten samochód dobja niedługo majątek strace na niego. Pozdro

mozliwe ze sprzegielko sie konczy i nie wysprzegla do konca lub poduszka pod skrzynia ciezko to okreslic...

Sprawdź czy jest płyn w zbiorniczku pompki sprzęgła.

Płyn w zbiorniczku jest, a poduchy były wszystkie zmienione.
Czyli zostaje sprzęgło a da sie trochę podregulować zeby brało z samej góry??
musze sie jakoś do mechaniora doczłapać.

jeśli płyn w zbiorniczku jest i poduszka pod skrzynią była zmieniana, to tak jak koledzy powiedzieli, albo kończy się sprzęgło, albo (to co miałem u siebie) padł "pajączek" od zmiany biegów (mechanizm zmiany biegów), u mnie był tak potwornie skorodowany że bardzo utrudniało to zmianę biegów... ale raczej stawiał bym na sprzęgło skoro mówisz że na luzie "wchodzi jak w masełko"

Dzięki chłopaki za pomoc to jutro kupuje sprzęgło chyba najlepiej obrazu kupić cały komplet razem z dociskiem to muszę szykować ok 300 zł i bedzie nowe sprzęgiełko.

Powiedzcie mi jeszcze jedno jakie sa objawy jak pada siłownik sprzęgła?