Jak ustawic wskazowki na zegarach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc wam mam essika 1.8d i chcialem sie spytac jak najlatwiej ustawic wskazowki na zegarach bo je robilem i nie wiem jak teraz je poustawiac, sa w caly swiat pomozcie prosze wielkie dzieki

[ wiadomość edytowana przez: toradek dnia 2005-11-05 23:22:06 ]
[ powód edycji: Ortografia ]

[ wiadomość edytowana przez: toradek dnia 2005-11-06 12:40:39 ]

pomorzcie bo rozebralem licznik i niewiem teraz jak ustawic skazowki rzeby yly tak jak wczesniej

Łysy nie dubluj watku zalozyles wczoraj jeden to chyba wystarczy

Tutaj masz MKVII KLIK

Polaczylem watki. Lysy - nie dubluj, tylko podnos stary watek.

Prędkościomierz ma tzw. punkt bezwładności, po wyjęciu kołeczka powinien ustawiać się zawsze w tym samym miejscu, najlepiej przed wyjęciem to miejsce zaznaczyć.
Temp i poziom paliwa również zaznaczałem przed zdjęciem.
Najłatwiej jest z obrotkiem, bo po włączeniu zapłonu ustawia się on na "0" rpm.

sory ze odgrzebuje tak stary watek... ale mam 2 pytania, jedno odnosnie wskazowki paliwa a mianowicie zalalem do pelna i wskazowka wychylila sie za malo to czy zeby ja poprawnie ustawic musze ja sciagnac i zalozyc w dobrym miejscu czy wystarczy jak ja palcem przesune?
a drugie obrotka: wyczytalem tu ze po wlaczeniu zaplonu wskazowka ustawia sie na zero ale u mnie gdy tak zrobie to nie zgadza sie wtedy z predkosciomierzem bo przy 2,5 tys obrotow na 4 powininem jechac 70 kmh predkosciomierz napewno jest dobrze wyskalowany... wskazowka obrotomierza po wlaczeniu zaplonu podnosi sie do wysokosci koleczka... moze tak zostac? co jest tego przyczyna?

Pozdrawiam