Grzanie się koła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie małe pytanko,co może być przyczyną grzania się jednego z przednich kół?
I przede wszystkim dzieje się to nie zawsze.
Dzieje się tak we Fordzie Escorcie,ale to chyba nie ma znaczenia.

Najprawdopodobniej masz zapieczony zacisk hamulcowy i tłoczek nie odbija. Aby problem rozwiazac musisz wyciagnac zacisk wyciagnac tłoczek i wszystko dokładnie wyczyszcic i poskładac. Po tej procedurze czeka cire jeszcze odpowietrzenie układu hamulcowego.

moze byc wina zablokowanego cylinderka,moze to byc takze wina lozyska,tj zbyt mocno docisniete.

Cytat:
2007-03-07 21:24:58, javaxxx pisze:
Mam takie małe pytanko,co może być przyczyną grzania się jednego z przednich kół? I przede wszystkim dzieje się to nie zawsze. Dzieje się tak we Fordzie Escorcie,ale to chyba nie ma znaczenia.

czesc mialem to samo przy atosie .Kupilem reperaturke to jest caly komplet gumek do cylinderka rozebralem tloczek powymienialem gumki i chula tez mi tak grzalo ze dotknac nie mozna bylo felgi i tez nie zawsze tak sie dzialo te gumki w tloczku sa popekane i chcac nie chcac musisz to wymienic

czesc mialem to samo przy atosie .Kupilem reperaturke to jest caly komplet gumek do cylinderka rozebralem tloczek powymienialem gumki i chula tez mi tak grzalo ze dotknac nie mozna bylo felgi i tez nie zawsze tak sie dzialo te gumki w tloczku sa popekane i chcac nie chcac musisz to wymienic