Pomóż wybrać auto piotr"kowi :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niestety żona upiera się przy swoim i "koniecznie musi mieć auto", toteż po sprzedaży złomero wybór póki co jest następujący:
- peżot 406
- reno laguna I
- nubira II
- leganza (ale ich mało jest na rynku)
Podstawowe założenia to:
- klima
- solidna wielkość
- poduszki do spania dla kierowcy i pasażera
- abs
- pełna elektrika
- nowsze niż 10 lat
- cena do 15-17 tys zł
- nie rdzewiejące jak puszka po piwie z biedrąki

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-04-25 17:49:41 ]

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-04-25 17:50:08 ]

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-04-25 17:51:16 ]

Espero z klimą

[ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2007-04-25 17:43:25 ]

Cytat:
2007-04-25 17:43:12, Navi pisze:
Espero z klimą [ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2007-04-25 17:43:25 ]

Zmodyfikowałem zapytanie i tym samym złomero wyleciało

a zobacz sobie tą Legą z pierwszego postu w moim wątku - idealnie pasuję do twoich wymagań, minął już tydzień gość auta nie sprzedał może zejdzie do tych 14 tys. (auto nie ma gazu) 2000r, 90tys. czarny metalik, skórka, automat.

leganzę na ostatnim miejscu wymieniłem, bo jakoś do mnie nie przemawia.

moze cos po tuninu

Leganzy pare sztuk jest

Wiesz co Karol13 - szukać wg słowa Leganza to ja potrafię. Bardziej interesuje mnie za/przeciw peżotowi, reno, nubirze, leganzie. A co do tego sralucha, to jest on kwintesencją słowa "Wiejski Tjóning".

Jak lubisz sedany, to zastanów się nad P 406.
Tydzień temu obejrzałem sobie b. dokładnie (nowy nabytek w rodzinie) 406 z 97r z silnikiem 1,8 16V 110KM.
i spełnia większość z Twoich wymagań:
- klima-łatwo znaleźć auto z klimatronikiem, szczególnie w wersjach po Lifcie z `99r
- solidna wielkość- miejsca tyle co w espero, albo i więcej. Materiały we wnetrzu to I klasa
- poduszki do spania dla kierowcy i pasażera - no problem
- abs - no problem
- pełna elektrika - no problem- szczególnie po lifcie
- nowsze niż 10 lat - zadbane roczniki `97 chodzą po 13 tys.
- cena do 15-17 tys zł - może uda się znaleźć coś przyzwoitego po lifcie
- nie rdzewiejące jak puszka po piwie z biedrąki - rocznik `97, tyrany od nowości po Krakowie, a blacha jak na nowym Espero
No i uważany jest za najlepszego "francuza", trwałego, niepsującego się i nie majacego kłopotów z elektroniką
Już silnik 1,8 16V jest satysfakcjonujący, a 2,0 16V to już prawie rakieta. Silniki dobrze współpracują z gazikiem.

jeden

dwa

trzy

cztery

pięć

sześć

Co do nubir... w klubie nuby jest takie ogłoszonko:

Cytat:
Sprzedam Nubira kombi CDX model 2000r.
Rok produkcji: 1999, Data rejestracji: 12/1999, Przegląd: 04/2008, 209 000 km, 140 KM (103 kW), Pojemność skokowa: 2000 cm3, benzyna, srebrny-metalic, Liczba drzwi: 4/5,

Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, welurowa tapicerka

Dodatkowe informacje:
serwisowany w ASO, kupiony w salonie, bezwypadkowy

Opis pojazdu:
dodatkowe wyposażenie : skórzana kierownica,klimatronik,przyciemniane szyby, komplet kół zimowych,sterowanie radiem w kierownicy,
sprzedam lub zamienie na droższy (diesel)
Cena 15.000 zł

i jeszcze jedno:

Cytat:
Mam do sprzedania Daewoo Nubirę II Kombi z 2001r. silnik 2.0 DOHC, przebieg 154 tys. km, auto
bezwypadkowe, udokumentowany przebieg, regularne przeglady w ASO co 15 tys. km. Wyposażenie
obejmuje wspomaganie kierownicy, 2 poduszki powietrzne, ABS, klimatyzację, pełną elektrykę, radio
Pionner DEH-4700 MP na CD MP3, centralny zamek, blokada biegów. Auto posiada zamontowaną w
2004r. przy 105 tys. km instalację LPG Bedini ze sterownikiem Autronic AL-700. W ubiegłym roku został zamontowany hak holowniczy, który
jest wypinany. Opony letnie-GoodYear Eagle Ventura jak i zimowe-Dunlop Winter Sport M3 w bardzo
dobrym stanie, oba komplety na felgach. Nowy akumulator Centra Futura 62Ah, nowe kolano wydechu
oraz tłumik końcowy. Samochód bardzo zadbany.
Cena 16400 zł do negocjacji.
Kontakt telefoniczny 502693251.

fotki:

1

2

3

4

pozdro

Nie chcę starego niemca... nuba jest ciekawa

Cytat:
2007-04-25 17:37:32, piotr_ek pisze:
....nie rdzewiejące jak puszka po piwie z biedrąki

wus drabiniasty-grama rdzy,albo melexa-pełna elektrika

No to ja się wypowiem trochę na temat Nubirki. Auto od nowości, czyli 2001 roku w rodzinie. Polski full wypas, czyli klimatronik, sterowanie radiem z kierownicy, 2 jaśki, ABS, pełna elektryka itp.

Plusy:
- dynamiczny silnik 2.0
- niezłe wyposażenie
- w miarę komfortowe zawieszenie
- tanie części
- ustawny bagażnik
- bezawaryjność

Minusy:
- mało trwałe zawieszenie(tuleje wahacza, jest już na to sposób)
- mniejsza kabina od Espero

Gwoli ścisłości, to nie umieszczajcie linków, a raczej oceniajcie me i żony pomysły:
- peżot 406
- laguna I
- nuba
- leganza

nuby sie sypia po jakims przebiegu u szfagra mieli i zaczełe po 100kkm sie sypac wytrzymali do 166kkm i sprzedali ....

u sasiada corka ma leganze chyba 2000 rocznik zagazowan pod koniec wakacji sasiad chwailił ojcu ze 250kkm i nic przy niej nie robili... pozniej tylko komentował ze przez zły gaz gasnie na wolnych... ale juz dawno to zrobił a jedzi dalej...

Wiem ze ten maluch to był wiejski toning tylko pod remize i laski gacie przez głowe beda sciagac (teks mojeg kumpla)

Cytat:
2007-04-25 20:07:13, piotr_ek pisze:
Gwoli ścisłości, to nie umieszczajcie linków, a raczej oceniajcie me i żony pomysły: - peżot 406 - laguna I - nuba - leganza

406

Jeden z bardziej udanych modeli puga, ładny, duuuuży, dobrze wyposażony ...

laguna1

bardzo fajne i wygodne auto, ostatnio kolega sobie przywiózł z Niemiec 2.0, full wypas, kombi, 98r ....2500 Euro Jak za tą kasę auto rewelacja, w sumie ma dobre opinie

nuba

Duże, wygodne auto, z silnikiem 2.0 rakieta... w sumie małoawaryjne auto, rdza się pojawia ale w małych ilościach... jedynie zawieszenie jest ciut miękkie, co niektórym może się nie podobać..... Jak znajdziesz good egzemplarz z niezajechanym silnikiem to trochę tym pojeździsz.... jednak teraz porównując z mercedesem, mimo tego że mesiek starszy nie zamienił bym się spowrotem na nubę.... jakość wykonania, prowadzenie, zawieszenie dużo lepsze niż w nubie.....

leganza

chyba lepszy wybór niż nuba, większa, z lepszą zawiechą, za to z małym bagażnikiem ...

pozdro

Cytat:
2007-04-25 20:25:10, Kolber7 pisze:
nuba Duże, wygodne auto, z silnikiem 2.0 rakieta...

W okolicy gości sprzedaje 2000r, 98 tys km (to w klubie nuby ma już kosmiczny przebieg), ale jakieś takie zaniedbane ogólnie auto. No i 15 tys krzyczy i nie chce opuścić - a już ze 2 miechy szuka kupca.

Jezdziłem laguna 1 po lifcie 3,0 v6 na sekwencji auto poprostu rakieta i przy tym motorze pełen wypas klimatronic naszczescie manual po polsce jezdzi juz ponad 2 lata i jak narazie to szybe przenia link4 mu fundneło bo jechał za tirem , jakos niepłacze zeby mu sie sypała czy cos , mimo kupca (nachodzi go jakas kobieta i meczy o sprzedarz ) to sprzedaje go dop we wrzesniu, a Auta te sa tansze czasem niz 2,0 lecz maja podobne spalanie, do 3,0 jest problem z czesciami typu tłumik bo ceny sa z kosmosu ale przypasował chyba od 2,0 no i rozrzad to koszt gratów ok 800zła le jaka radosc z jazdy i spalanie to od 8! l/ 100km ( tempomat na 100km/h do ok 15-17l/100 po miescie

Cytat:
2007-04-25 20:42:29, piotr_ek pisze:
W okolicy gości sprzedaje 2000r, 98 tys km (to w klubie nuby ma już kosmiczny przebieg), ale jakieś takie zaniedbane ogólnie auto. No i 15 tys krzyczy i nie chce opuścić - a już ze 2 miechy szuka kupca.

jeśli ma rzeczywiście taki przebieg to łatwo to ocenić głównie po stanie kierownicy, pedałów i tapicerki.......

Cytat:
2007-04-25 20:53:11, Kolber7 pisze:
jeśli ma rzeczywiście taki przebieg to łatwo to ocenić głównie po stanie kierownicy, pedałów i tapicerki.......

W/w elementy nie są specjalnie powycierane, ale np. uchwyty do zamykania drzwi (panel wraz z guzikiem do odsuwania szyb) są w kolorze srebrnawym (deska nie) i się wytarły. Również przycisk AC w klimatroniku nosi ślady użytkowania. Tapicerka jest w stanie idealnym.

Cytat:
2007-04-25 21:23:35, piotr_ek pisze:
W/w elementy nie są specjalnie powycierane, ale np. uchwyty do zamykania drzwi (panel wraz z guzikiem do odsuwania szyb) są w kolorze srebrnawym (deska nie) i się wytarły. Również przycisk AC w klimatroniku nosi ślady użytkowania. Tapicerka jest w stanie idealnym.

te srebrne wstawki to normalka...... są dość dupiato wykonane... pewnie z klamek też odłazi sreberko???

ja oglądałem nubę po przebiegu 150 kkm i praktycznie sreberka na tych uchwytach już nie było......