| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2007-04-10 17:34:28 Witam. Jest opcja szukaj. Naprawde nic trudnego.!!! A tak na narginesie to po wymianie powinno robic sie adaptacje obrotów według manuala. A ta "dziura" to pwenie źle ustawiaony TPS..... |
kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2007-04-10 21:15:44 Jak dla mnie przypadek pasowal by pod przeplywke tylko ze wyedy nie mialo by to znaczenia jak cieply jest silnik... Moze faktycznie sprawdz pierw lamde bo to moze byc przyczyna...
pozdrawiam |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2007-04-11 18:45:03 Takim sposobem to mozna cały silnik powymieniac i sie nie dojdzie co jest nie tak.
Poszukaj kogos kto ma Hi -scana(warsztaty elektroniczne co diagnozuja sterowniki ) i ci podepnie pod kompa i błedy wyskocza, lub mozna tez diodą sprawdzic podpinajac sie pod odpowiednie nózki przy złaczu diagnostycznym. ASO omijaj szerokim łukiem. Niedawno gdzies czytałem o identycznym problemie na forum Mitsubishi, tylko nie pamietam jaka była przyczyna.... |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-04-11 19:15:40 witam po przerwie urlopowej i przerwie od H tez
a czy u was np podczas jazdy po zrzuceniu na luz , obroty zawsze wedruja na 900 , bardziej do nonama to pytanie skierowane, mam to samo chyba jak rosnie wam temperatura cieczy i na jakim poziomie sie utrzymuje na rozgrzanym silniku, podczas jazdy, a jak sie zachowuje jak zaczynacie stac w miejscu lub korku sie poruszacie u mnie ostatnio za szybko lapie wysoka temperature, i nie chce zejsc nizej, i wogle po otwarciu maski mam wrazenie ze jest zajebiscie zgrzany, powiedzcie mi czy wy macie tez takie same cieple rury dolotowe do kolektora w wersji turbo , problem pojawia sie i znika sam, wlasnie jak samochod sie nagrzewa, gaz w podlodze chwila namyslu , i dopiero ciagnie, wyprzedzanie bez redukcji ostatnio skonczylo by sie niemilo dla mnie, nigdy nie wiadomo jak mu sie to zacyna dziac czy zdaze czy nie lipa |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-04-11 22:41:43 Witajcie.
w mojej sonacie natomiast jest sprawa tego rodzaju ssanie dziala ok obroty trzyma na cieplym silniku ok 900rpm, jak tocze sie na luzie ok 1000rpm. na obu paliwach wszystko ok. TYlko ze na zimnym silniku I tylko na Pb mam dziure jak jade i pedal w podlaoge to tak ok 2 sek reakcja jest spozniona im silnik cieplejszy to problem znika. Wsystko ustawione katalogowo zadnych bledow TPS bez ,,dziur'' przeplywka sprawdzana wtryski nowe, czujniki ok, sondy nie posiadam w swoim modelu. Jak wpadniecie na pomysl to piszcie. Pzdr |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2007-04-11 23:01:52
Mam podobny objaw u siebie. Jak autko się nagrzeje, problem znika na pb a pojawia się na LPG. .... |
BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-04-12 11:32:30 Jade dzisiaj na 14 do ASO podłączyć sie pod kompa za 60zł. Mam nadzieje, ze coś wykaże |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-04-12 12:43:17 no to mysle,
ze bedziemy mieli to samo jednak bo u mnie im zimniej tym, sie mniej silnik nagrzewa, bo ma lepsze chlodzenie z powietrza, im cieplej na zewnatrz tym szybciej sie nagrzewa, i nie ma takiego chlodzenia, to to samo po zgaszeniu silnika i odpaleniu ponownie po zatrzymaniu, wszystko jest ok. przez jakis czas jak jade, ale po 2 ostrych przyspieszeniach go zaczyna mulic, zastanawiam sie czy to nie bedzie u mnie filterek paliwa?? ale byl wymieniany z 5 tys km temu wiec??? moge dodac ze obroty na luzie jak stoje mam ok. ssanie ok. po jezdzie obroty ok. tylko jak na luz wrzuce w czasie jazdy mam troszeczke podniesione, tak z 1100 roznie wlasnie to jest |
BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-04-12 16:57:44 Niestety komp nie połączył się z silnikiem. ZONK |