Co myślicie o Omedze B 2.5 Pb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W związku z tym ze essi musi odejść juz na emeryture palnuje zakup autka rozawżam między innymi Opla Omege 2.5 benzyna jakie sa wasze opinie na temat tego autka zaznacze ze bede dysponował gotówką około 11000 tyś zł

Będe wdzięczny za wszelkie sugestie

POZDRAWIAM

Spoko fura ale jak Masz ochotę montować LPG to weź pod uwagę tylko i wyłącznie instalke wtryskową która kosztyje pewnie koło 4tys. Szkoda by było nie wykorzystać możliwości tego silnika ze zwykłą instalką no chyba że stać Cię na paliwko...
Ogólnie auto spoko. Ewentualnie szukaj z silnikiem 3.0 - robi robotę..

pozdro

a jak z rudą w takich opelkach bo ja wiadomo ruda bardzo lubi ople

Naprawde fajne autka za niedużą kase,ja swojego ojca od dawna namawiam na omege jakos narazie bez skutku btw tez bym nią śmigał....czasami

rozbijam sie na co dzien takową ... 3.0 MV6 nie powiem bardzo fajne autko. bardzo wygodne i duzo miejsca w srodku no i z zewnatrz tez bardzo ladna.. poza tym tylny naped .. (nie wiem czy w kazdej wersji jest) .. jesli chodzi o awaryjnosc to jesli o nia dbasz robisz wszystko na biezaco itp to jest to auto nie do zajechania .. z korozja nie ma wiekszych problemow, mimo, ze to Opel POLECAM naprawde

pierwsze modele omegi B niestety są dość awaryjne a w eksploatacji nie jest najtańsza

a które auto dzisiaj nie jest mało awaryjne

super fura za mała kase wygodna duza mało awaryjna ale ma tez minusy ogromne spalanko ... i w zimie sie fatalnie jezdzi bo na tył naped i lata po całej drodze (dupka) ucieka i cieżko pokanać wieksza góre

jak juz omega to ver LOTUS

btw slyszalem tylko negatywne opinie o 2.5 tds

nie no bez przesady to nie ma byc auto do wyścigów myśle ze optymalnie bedzie 2.0 16V

Cytat:
2007-04-14 19:26:28, rikens82 pisze:
nie no bez przesady to nie ma byc auto do wyścigów myśle ze optymalnie bedzie 2.0 16V

jesli 2.0 to o wiele bardziej polecam 8V. Mniej konikow jednak silniki nie do zajechania no i bezkolizyjne.
Omegi 'b' wychodzily z 16 jak i 8 zaworowymi 2litrowkami

no i jak taxi dobrze zauwazyl to 8V to i mniejsze spalanko

a moze vectra 2.016V

Kumpel ma Omegę MV6 3.0, a to filmik który nagrał z kilka dni temu na obwodnicy Oleśnicy
Omega MV6
4 osoby na pace i zasilany LPG.

Zdarza mi się jeździć z nim tą furą... moc jest kosmiczna.

Cytat:
2007-04-15 00:00:46, redziol pisze:
Kumpel ma Omegę MV6 3.0, a to filmik który nagrał z kilka dni temu na obwodnicy Oleśnicy Omega MV6 4 osoby na pace i zasilany LPG. Zdarza mi się jeździć z nim tą furą... moc jest kosmiczna.

czy ja wiem czy taka kosmiczna .. 211KM w sumie jakiejs rewelki to nie ma, bo auto jest spore i wazy tez troche.. ale to nie jest auto do szalenstw czy wyscigow tylko raczej taki dupowoz na codzien ew. na szybkie autostrady.

No niby tak, swoją wagę też ma (z 1700kg?), ale mimo swojej wagi wciska całkiem nieźle. I napęd na tył też robi fajne wrażenie, tylko umiejętności więcej trzeba