Dlaczego jest słaby?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Nabyłem ostatnio bmw 318 is coupe 94 rok. teorotycznie powinien mec 140 koni, ale chyba kilkadziesiąd zdechlo bo cos niebardzo idzie od dolu. Koles ktory sprawdzał na kompie mowi ze jego program nie widzi mojego komputera silnika. Czy to moze byc przyczyna? A moze to przez katalizator? pomuzcie prosze, bo nawet gumy nie moge spalic

[ wiadomość edytowana przez: roxi1 dnia 2007-04-20 18:33:10 ]

Zacznij od sprawdzenia filtr powietrza i paliwa, bo mogą być totalnie zapchane. W grę może również wchodzić zapchany katalizator jak najbardziej, ja kiedyś miałem zapchany to w ogóle zero przyspieszenia. Pojechałem do tłumikarza, wyciął kata wspawał dwie stalowe rury i auto od razu odżyło, koszt całkowity takiej imprezy wyniósł mnie 120 zł.

Dzięki Pietras. To jest jakis pomysł z tymi filtrami, napewn sprawdze. Zastanawia mnie jednak ten komputer, bo wydaje mi sie ze z tłumika spaliny normalnie wychodza.ale moze tylko mi sie wydaje.Sprawdze.
ps.
zapomniałem dodać ze mam sekwencje lpg, ale czy na gazie czy na benzynie jezdzi tak samo.

Pozdrawiam

Powymieniaj: olej, filtry, świece itp, a potem sprawdz jak leci Twoja trójeczka na około 3500-4000 obrotów.
Jak poczytałem na tym forum to dopiero w tym zakresie będzie miała solidną dawkę mocy.

Cytat:
program nie widzi mojego komputera silnika

To bym sprawdził obowiązkowo.

Pozdrawiam