"zcięta" opona?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanie 3 dni temu zauważyłem ze z tyłu zcina mi jedna oponę od zewnątrz zastanawiam sie gdzie lezy przyczyna gdyż nigdzie nie przywaliłem a i nic sie nie tłucze?

pojedź na ustawienie zbieżności kół

kąt pochylenia koła, cisnienie w oponie ??

Zbieżność z tyłu? W HTB czy Sedniae nie ma o tym mowy.
Myślę, że w kombi też nie ma możliwości ustawienia zbieżnosci z tyłu.

Cytat:
2007-09-04 09:50:25, GrzEE pisze:
Zbieżność z tyłu? W HTB czy Sedniae nie ma o tym mowy. Myślę, że w kombi też nie ma możliwości ustawienia zbieżnosci z tyłu.

dokładnie tak nie ma mozliwości ustawienia zbieżności dlatego pytam co moze być powodem zcinania

Pojedź sprawdzić geometrię zawieszenia.
Wyjdzie co jest krzywi i będziesz wiedział, co prostować.

nie chce Cie martwić, ale prawdopodobnie czeka Cię regeneracja albo wymiana tylnej belki

Słyszałem, że da się regulować zbieżność/geometrę poprzez zastosowanie specjalnych podkładek pod śruby mocujące oś koła do belki

[ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2007-09-04 20:17:42 ]

Cytat:
2007-09-04 19:52:15, uli_871 pisze:
nie chce Cie martwić, ale prawdopodobnie czeka Cię regeneracja albo wymiana tylnej belki

tzn jak mozna regenerowac belkę?

są specjalne firmy które się tym zajmują, jakoś ją prostują i wzmacniają, ale co do cen to wychodzi mniej więcej tak jak zakup używki

moj kumpel w escorcie mk4 ma taki sam problem z tylu scina mu opony od wewnatrz,
poradzcie co zrobic!
jerico - gdzie takie podkladki mozna dostac?

Cytat:
2007-09-05 10:57:05, POMPA pisze:
moj kumpel w escorcie mk4 ma taki sam problem z tylu scina mu opony od wewnatrz, poradzcie co zrobic! jerico - gdzie takie podkladki mozna dostac?

Ale ja tylko słyszałem , znaczy się ktoś na forum kiedyś wspominał o tym. Wg mnie nic nadzwyczajnego to nie będzie, cieniutkie podkładki i tyle.