MotoNews.pl
5 [126] Tłusty kierunkowskaz (182050/0) - PT

[126] Tłusty kierunkowskaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wymieniałem dziś klosze i żarówki kierunkowskazów. Stare były dobre, zero problemów, nigdy ich nie ruszałem, zmiana była tylko wizualna. Najpierw lewy - zero problemy. Potem prawy i dziwny rzeczy. Wewnętrzna strona obudowy wydawała mi sie brudna, przejechałem palcem i mój palec był odrazu srebrny czyli taki jak kolor obudowy, chciałem to wytrzeć szmatą to szmata zrobiła się cała srebrna a wytarte miejsce czarna jakby cały lakier zszedł. To nic - wyciągam żarówke a jej gwint czy jak to nazwać jest mokry. Wsadziłem palec do gniazdka żarówki i całe było w środku mokre, jakby woda ale lekko tłusta. Wytargałem cały kierunkowskaz z karoseri, od góry był normalny a od spodu cały tłusty, kable totalnie uwalone jakby smarem (znacznie gęstszym niż żarówka i obudowa) Łącznie było 3 różne substancje w prawym kierunkowskazie a w lewym sucha znaczy się wszystko ok. Co to za science-fiction ?

wentylator dyma powietrze przez cylindry, ktore przelatuje pomiedzy nimi i za nimi (popychacze) łapie wszelki olej z nieszczelnosci przy okazji smarując całą prawą strone komory silnika i twoją lampe

sorki że nie dopisałem - PRZEDNIE kierunkowskazy

Ktore, boczne, czy przednie?

Lap

poprzedni właściciel - stara szkoła - "konserwował" styki smarem wszelkiej maści ... oprawke żaróki , styki , łączenie kabli . Od ciepła żarówki , ze starości , od słońca smar się rozpuścił , rozpuścił też farbe z kierunkowskazu . Proste

o człeku jaki temat też bym się przeraził jak bym zobaczył smar na przednich żarówkach
niesamowite to to

Cytat:
2007-04-17 22:29:15, Blady pisze:
poprzedni właściciel - stara szkoła - "konserwował" styki smarem wszelkiej maści ... oprawke żaróki , styki , łączenie kabli . Od ciepła żarówki , ze starości , od słońca smar się rozpuścił , rozpuścił też farbe z kierunkowskazu . Proste

Poprzedni właściciel już nie żyje - dziadek, więc pewnie stara szkoła jaknajbardziej trafne określenie. Dziękuje za informacje - ja sam bym na takie coś nie wpadł, a potem styki śniedzieją