MotoNews.pl

Blacharz z Wawy badz okolic.....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zaczynam sie rozgladac nad blacharzem bo doly moich drzwi to juz na zewnatrz widac ze rdzewieja co prawda na dole ale niemilosiernie wychodzi ma ktos moze jakiegos znajomego blacharza?? dlatego ejstem ciekaw propozycji i jesli jzu robiliscie to co zrobiliscie i za ile kasy??

Cytat:
2007-04-16 15:17:53, Jabuszko pisze:
zaczynam sie rozgladac nad blacharzem bo doly moich drzwi to juz na zewnatrz widac ze rdzewieja co prawda na dole ale niemilosiernie wychodzi ma ktos moze jakiegos znajomego blacharza?? dlatego ejstem ciekaw propozycji i jesli jzu robiliscie to co zrobiliscie i za ile kasy??

lepiej najpierw nowych drzwi poszukaj a potem blacharza..a wlasciwie lakiernika

...jestem z Warszawy tak jak ty... i powiem Ci że sam przez te 7 lat jak jeżdżę Espero, to lakierowałem go już z setki razy... zawsze ze względu na rdzę... i do tej pory nie znalazłem dobrego lakiernika na terenie Warszawy i okolic, który zrobił by robotę jak się należy... na samych partaczy trafiałem i aktualnie też zaczynam powoli rozglądać się za lakiernikiem... DOBRYM lakiernikiem... a takiego przez ostatnie 7 lat niespotkałem...

...ostatnio nawet Pana Sławka się pytałem czy niemógł by polecić jakiegoś DOBREGO lakiernika... powiedział że nie zna takiego

daruj sobie - zrob sam tak jak piszą na forum - bo niestety nasze bolidy to nie najnowsze cuda - szkoda pieniedzy bo za 2-3 lata bedziesz go pewnie złomował

odnośnie lakiernika to już podawałem na niego namiary ale podam jeszcze raz:
p. Jacek (chyba) już niepamiętam, nieważne....tel 605 099 869 ma warsztat w miejscowości Załubice k. Radzymina (mazowieckie)

robiłem u niego wszystkie 4 drzwi do listwy z lakierem na gotowo wzioł 600 zł. (metalic) wg mnie cena była przystępna i robota wykonana prawidłowo

Cytat:
2007-04-16 18:32:16, qbaj pisze:
lepiej najpierw nowych drzwi poszukaj a potem blacharza..a wlasciwie lakiernika

odnośnie drzwi to chyba sie zabardzo nieopłaca bo za szt. trzeba dać ok 600 zł moim zdaniem gra niewarta świeczki

Cytat:
2007-04-16 20:04:42, andrzej197710 pisze:
odnośnie drzwi to chyba sie zabardzo nieopłaca bo za szt. trzeba dać ok 600 zł moim zdaniem gra niewarta świeczki

skoro mowimy o tym co warte a co niewarte swieczki to moim zdaniem dopoki nie ma dziur na wylot to w ogole nie warto czegokolwiek robic blacharsko w zlomiaku (nazwa zastrzezona..wiem) drzwi u ojca w espero to obraz nedzy i rozpaczy...ale dopoki nic nie odpada z krawedzi ani nie ma dziur to szkoda kasiory zupelnie..

Cytat:
2007-04-16 21:15:19, qbaj pisze:
skoro mowimy o tym co warte a co niewarte swieczki to moim zdaniem dopoki nie ma dziur na wylot to w ogole nie warto czegokolwiek robic blacharsko w zlomiaku (nazwa zastrzezona..wiem) drzwi u ojca w espero to obraz nedzy i rozpaczy...ale dopoki nic nie odpada z krawedzi ani nie ma dziur to szkoda kasiory zupelnie..

kolega widze uszczypliwy jest ale czy jest sens ładować 2400 zł + robota ok 600 = 3000 w auto warte 7000 zł ??????????/ moim zdaniem nie

Cytat:
2007-04-16 21:15:19, qbaj pisze:

no u mnie to na zewnatrz juz ruda widac a jak by ktos kopnol na dole to by sie przebil

Polecam serwis w Warszawie na Mrówczej 107.
Właściciel : Eugeniusz Kobusiński
tel 0-22 615-50-14
Otwarte Pon-Piątek 8-19 Sobota 8-16

Robią bardzo dobrze i jak na jakość i warunki warszawskie to niedrogo.

Jest to serwis blacharsko- lakierniczy z którym podpisane umowy na naprawy blacharskie mają salony z Wawra Toyoty, Skody i Fiata (te wiem na pewno , innych nie jestem pewien , ale chyba tez jakaś Alfa Romeo). Ostatnio jak tam byłem to widziałem jak robili też Porsche w kabrio .

Teść robił tam już trzy różne samochody, ja robiłem zabezpieczenie antykorozyjne dwóch.

Cytat:
2007-04-16 22:01:45, slawekk pisze:
ja robiłem zabezpieczenie antykorozyjne dwóch.

A na czym to polega? bo byłbym zainteresowany tylko rzecz jasna, że w moich okolicach...

Pan Grzegorz Pojasek, ulica taneczna. Nie wiem jaki numer, ale ulica krotka, a jego firma jest przy samym wjezdzie

Cytat:
2007-04-16 22:14:09, Michal-500 pisze:
A na czym to polega? bo byłbym zainteresowany tylko rzecz jasna, że w moich okolicach...

Najprościej mówiąc to wysmarowanie całego samochodu do wysokości szyb preparatami antykorozyjnymi. Głównie chodzi o profile zamknięte ,bo to co na zewnątrz to przy odrobinie chęci można byłoby zrobić samemu.

Mi w serwisie zabezpieczali właśnie wszystkie profile zamknięte (sprawdzałem tylko do wysokości okien ) , cały spód samochodu (grubą warstwą zrobili), spody drzwi , pod progami od spodu nałożyli warstwę "baranka" itp pierdółki.
Umówiłem się też ,że w miejscach gdzie zaczynała wyglądać ruda to wyczyścili ją i maznęli pędzelkiem. Nie chciałem porządnego malowania ze względu na cenę.

i ile za to dales?

Za dwa samochody - Espero i Corsę (w Corsie oczywiście tylko zabezpieczenie , bez zaprawek ) - 1000 zeta.
Listopad 2006. Wszystkie materiały ich.