| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Karol_2000 opel omega b mv6 199 ... Jarosław | 2006-11-25 22:02:51 Witam, zalozylem ostatnio do omegi przetwornice i zarowki z allegro: http://www.allegro.pl/item139023378_xenon_h1_8000k_bez_przer_lamp_12mies_gwar_xenony.html, podlacza sie do przetwornic stare kable z zarowek mijania i nic innego, mase z lampy podlaczylem do kabla czarnego przetwornicy, teraz jak zapalam auto i wlaczam te ksenony to resetuje mi sie climatronic (ustawia sie na 23 stopnie i auto), i pokazuje sie komunikat Abblendlicht. Rucklicht, chociaz wszystkie zarowki sa sprawne i swieca, zaczelo sie to pokazywac odrazu po podlaczeniu tych ksenonow i te resety climatronica przy wlaczaniu swiatel tez, czy moze mi ktos wyjasnic dlaczego tak sie dzieje ? czy moze miec na to wplyw ta masa odlaczona od masy lampy ? czy pomoglby przekaznik i prad do przetwornic odrazu z akumulatora ? czy zarowki ksenonowe przy wlaczaniu maja jakis duzy pobor pradu ktory moglby resetowac climatronica ?, jak juz sa wlaczone to nigdy mi sie nie zresetuje - tylko przy wlaczaniu a zwlaszcza rano jak samochod jest zimny, jak swiecily wczesniej chwile to pozniej przy wlaczaniu juz sie nie zresetuje ? jakby ktos mogl mi cos poradzic lub to wyjasnic to bardzo prosze o posta. Pozdrawiam |
pit-ilawa iława | 2007-05-28 15:43:49 i jak, kolega uporał się z tym problemikiem abbl... bo u mnie jest to samo po zainstalowaniu xenonów?
może ma ktos taki schemat zeskanowany, bardzo bym prosił kaniapit@interia.pl |
machony79 LOB SYMPATYK V6 po tuningu Katowice | 2007-05-28 17:57:36 Po pierwsze zrób ekrany kabli wysokiego napiecia.Ja owinąłem je folią aluminiową i połączyłem z masą.Od tej pory mam spokój. |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2007-05-29 21:13:16 a jak wam świecą te ksenony bez soczewek |
machony79 LOB SYMPATYK V6 po tuningu Katowice | 2007-05-29 22:06:50 Kto mówił że nie ma soczewek?Są i to DEPO.A wbrew opini święcą super i strumień światła jest równiutki. |