MotoNews.pl

Karoseryjne sprawy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z Was robił zaprawki?? Czy jest jakis sprayowy lakier ktory odpowiada granatowemu metalicowi?? Chodzi mi o prosty gotowy lakier w sprayu podobno zielony taki jest wiec dlatrego pytam o granat
PZDR

Raczej wszystkie kolory do złomero są dostępne w ofercie motipu.

Cytat:
2007-04-18 00:55:26, Sienki pisze:
Czy ktoś z Was robił zaprawki?? Czy jest jakis sprayowy lakier ktory odpowiada granatowemu metalicowi?? Chodzi mi o prosty gotowy lakier w sprayu podobno zielony taki jest wiec dlatrego pytam o granat PZDR

Kolego poszukaj dobrze w sklepach bo jest w sprzedazy granatowy metalic w spray'u. Sama się w takowy kiedyś zaopatrzyłam.

Tutaj możesz akupić wszelkie potrzebne preparaty do poprawek lakierniczych MOTIP
Musisz jedynie dokładnie wiedzieć kod lakieru (odczytasz go z tabliczki znamionowej na nosku pod klapą silnika)

Plus oczywiście musisz wziąć poprawkę na to, że kolor Twojego samochodu może mieć ze 3 odcienie tak jak u mnie. Niby 42U a były 3 odcienie w palecie. Dlatego lepiej podjechać do mieszalni lakierów samochodem lub z klapką wlewu paliwa (chyba że wolisz z maską) i niech oni ci dobiorą.

No i to, że np.42U po 10 latach nie jest już kolorem 42U.

Cytat:
2007-04-18 10:34:12, piotr_ek pisze:

Motip ma cóś takiego jeszcze w swojej ofercie Spot Blender

Na ciemniejszych kolorach nie widać zbytnio różnicy

Cytat:
2007-04-18 10:34:12, piotr_ek pisze:

Akurat ten ciemny granat jest stosunkowo trwały. Sprawdzone w praktyce. U mnie są elementy z różnych lat, epok i technologii - nie widac różnicy.

To 42U to ciemny granat?! To ja mam jakiś inny bo mój samochód jest ciemno-zielony. Ale wiadomo o co chodzi

Sienki pytał o ciemny granat

22L to ten kolor