| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2007-04-10 10:21:28 Będę strzelać: wypalony zawór wydechowy na którymś z cylindrów - zgadłem? |
fiB HF MEMBER Hyundai Excel Elbląg | 2007-04-11 11:05:55 Witam
Ja również mam problem z wachlującymi obrotami na benzynie, ale nie aż takimi żeby się tym poważnie przejmować. Na gazie chodzi dobrze, ja u siebie podejrzewam pompę paliwową, podobno jak się jeździ na gazie i w baku jest mało beznyny to się psuje. Ja mam gaźnikowca, przepustnicę czyściłem i dużo to nie dało. Filtr paliwa wymieniłem i nic się nie zmieniło, więc ja bym szukał chyba przyczyny w pompie paliwowej. |
BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-04-11 11:51:23
Owszem psuje się ale z tego co wiem to elektryczna pompa. A ty masz gaźnik więc pompę masz mechaniczną. Jeśli nie mam racji to niech ktoś mnie naprostuje. |
daniel28 HF MEMBER lantra 1,8 16v Radom | 2007-04-11 18:40:48 Fakt w chwili zakupu dałem ciała bo nie sprawdziłem jak chodzi na benzynie.Gość odpalił na gazie a na LPG samochód pracuje ładnie i równo i wydawało mi się wszystko ok.
Jutro jadę do fachmana. Dzięki |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-04-11 22:28:37 Sprawdz bledy komputera wtrysku za pomoca diody( bylo o tym na forum)
Ja tez kupilem auto ktore jezdzilo tylko na gazie musialem wstawic emulator wtryskow, wymienic przeplywke, wtryski bo 1 nie dawal paliwa a 2 lał. Komputer wtrysku naprawic i narazie tacza sie na LPG i Pb ![]() |
fiB HF MEMBER Hyundai Excel Elbląg | 2007-04-12 09:01:52 Tak dokładnie, w gaźnikowcach jest mechaniczna. Ale i ona może siadać jak ma się na liczniku 211 tysiaków, a auto zazwyczaj rzadko kiedy widzi benzynę. |
daniel28 HF MEMBER lantra 1,8 16v Radom | 2007-04-12 19:43:04 karol208 masz 100% racji.To samo powiedział mechanik po obejżeniu fury.
Teraz czekam na koszt naprawy. Ile ciebie wyniosła naprawa wtrysków? Dzięki za info pozdrawiam |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-04-12 21:36:31 Za wtryski dalem grosze chyba 25 zl/ szt malo jezdzone i tylko na PB
Uzywki z hyundaia lub mitsubishi . A za wymiane nic bo to 10 min roboty oczywiscie jak sam robisz Warto sprawdzic jeszcze kody bledow moze cos mu jeszcze dolega.
|
accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-04-17 19:25:15 Ja mielm podobnie - autko zadko kiedy chodziło na benzynie. Polecam bez kombinowania w wymiany kupić jakis srodek na przczyszczenie ukaldu paliwowego.
Tankowac tylko PB 98 albo Vpower (zadko sie w koncu na PB jeździ). I zapalać i gasić na benzynie. Po miesiącu - 3 miesiecy autko bedzie sprawniejsze bo się samo przeczyści. Co do wtrysków to zeby sprawdzic czy sie leje czy nie trzeba rozbierac a nie wierz opiniom na oko. Bo na oko to gosc w szpitalu umarł
Przygazuj na benzynie - jezlei nie bedize sie dławił to pompa i filtr paliwa ok. Po prostu na trasie przełącz na benzyne i staraj sie przeczyscić wszystko. |
daniel28 HF MEMBER lantra 1,8 16v Radom | 2007-04-17 21:09:24 Wtryski wymienione i nadal bez zmian.
Środek do czyszczenia wstrysków też lałem i nic to nie poprawiło. Jak go rozpędzę na gazie i przełącze na Pb to tak jakby go ktoś za haka z tyłu złapał traci moc i prędkość i nie chce jechać.
Dodam że mechanik powiedział że filtr i pompa są ok. I jeszcze jedno:ciężko mi zapala na zimnym silniku na benzynie wogóle a na gazie za którymś razem. Niewiem o co w tym chodzi. jutro jadę do innego mechanika. Accent1 dziekuję za odpowiedź Pozdrawiam |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2007-04-18 15:57:59 http://www.mitsubishi-grafix.pl/forum2/viewtopic.php?t=11103 do pocztania |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-04-18 16:37:23 napisz cos jeszce o instalacji gazowej jaka masz,
to moze tez troche wyjasnic |
daniel28 HF MEMBER lantra 1,8 16v Radom | 2007-04-21 08:15:02 Cholera że też podkusiło mnie jechać do tego partacza.miał zrobić samochód żeby chodził na benzynie, nie zrobił i jeszcze na dodatek pokombinował coś z gazem bo nieraz podczas jazdy jak wrzucę na luz to obroty gwałtownie spadają i samochód gaśnie. Po odpaleniu ponownym i dodaniu gazu np 5000 obrotów jest znow ok(trzyma obroty).
Po dalszej jeździe historia się powtarza. Nie wiem czy to ma znaczenie ale gość kręcił obroty przy przepustnicy(kręcąc tylko tą śrubką) Pozdrawiam |