Jak dopasować przegub do S-coupe ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam problem z dopasowaniem przegubu do mojego s-coupe. 1993 rok, silnik G4EK bez turbinki. Mianowicie poszukuje przegubu zewnetrzenego. bylem już u kilku mechaników i każdy mi mowi że nie może dopasować nic
Wedlug moich danych powinien byc taki (ale nie jestem pewien)
Zewnętrzne uzębienie, strona koła: 25
Wewnętrzne uzębienie, strona koła: 23
Średnica 1 [mm]: 24,56
Średnica pierścienia uszczelniającego [mm]: 50
Obróbka mech.: z rowkiem na pierścień osadczy w elem. wewn.

Czytalem gdzieś że są 3 rodzaje tych przegubow????

w większości hultajów tak jest, najczęściej trzeba brać ze sobą używkę do sklepu i dopasować nową na wzór starej, w sonacie też jest 3 typy przegubów zewnętrznych

Załątwiałem kiedyś przegub dla kolesia do Scoupe właśnie i powiem Ci, że bez zdemontowania starego nawet nie wybieraj się do sklepu. Musisz przeliczyć uzębienia i zmierzyć średnicę zewnętrzną. No chyba, że w ASO dojdą po numerze nadwozia i Ci powiedzą ale wątpię.
Pozdrawiam

No to troche porażka..... Będe musiał zostawić swojego s-coupe na troche dluzej u mechanika Tego sie własnie obawialem
Dzięki Panowie za pomoc...

mi przegub robil Meus w Wieliczce....

tez byly problemy z dopasowaniem... nie obeszlo sie bez lekkiego toczenia i palnika przy zakladaniu.....

ale teraz jest idealnie....

Mjałem podobny problem.Auto było już na kanale,nowy przgub w bagażniku (kupiony w sklepie w oparciu o katalog),mechanior zdemontował stary - bierze nowy a tu ZONK nie pasuje.Trzeba było wziąść stary do ręki i długa do sklepu
Dopasowali z innego modelu (liczenie zębów,średnic itp.) a konkretnie z jakiegoś modelu mitsubishi