Brak sterowania wtryskiwaczem [lantra]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Byłem w serwisie bo coś zaczął mi się dławić samochód podczas przyspieszania na benzynie. Co się okazało... brak sterowania wtryskiwaczem na 3 cylindrze (brak napięcia). Fachowiec powiedział, że przyczyna może być uszkodzony emulator sterowania gazem. Pojechałem do gaziarza- okazało się że wszystko dobrze z gazem (dodam, że na gazie chodzi bez większych problemów. I co teraz? Padł komputer? Może ktoś miał by pożyczyć komputer do Lantry, żeby sprawdzić czy to to

Podjedź do dobrego elektryka (W-wa ul. Borzymowska24 -- ponoć dobry). według mnie skoro nagle się zesrało, to pewnie coś z kabelkologią. Jeśli chodziło by o komputer (ECU) pewnie nie stało by się to nagle. Niech elektryk prześledzi wiązkę do tego wtryskiwacza.

Z tego co się orientuję, są sprzęty, które mogą wyśledzić w którym miejscu kabelka jest przerwa...

[ wiadomość edytowana przez: gadiemus dnia 2007-04-26 21:31:56 ]

Najlepiej odlacz emulator i sprawdz czy podaje napiecie na wszystkie wtryski. plus na wtrysku jest staly masa jest podawana ze sterownika

Sprawdzałęm napięcie, i na tym niedziałającym wtrysku (na złączce) nie ma masy. Plus jest. Wiecie może które piny w sterowniku odpowiadają za sterowanie wtryskiwaczami? Może by tam pomierzyć... A może spróbować podpiąć się na krótko do minusa od innego wtryskiwacza? Chyba cykl w jednym jeszcze cylindrze jest taki sam?