Dane serwisowe Getz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Potrzebuję danych do sprawdzenia Podwozia geometria i zbieżność
czy ktoś mi jest w stanie pomóc? samochód getz 1,3 z 2003 r
bardzo proszę

pozdrawiam

a do czego takie dane ci sa potzrebne???
przypuszczam ze nikt nie bedzie tym dysponowal...

Witka,
jak napisałem chcę zrobić pomiary podwozia naprawiałem samochód po kolizji. Chyba będę musiał jechać do serwisu. Poza tym przeczytaj tego posta https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=181858&c=89&f=7
to może są pozostałości po kolizji a może cos sie juz zwaliło. Nie wiem a chcę wiedzieć

Dodam jeszcze że miałem robioną tzw.podstawową diagnostyke podwozia

i jest to raczej na bank lozysko

co do diagnostyki chodzi, ci o to ze wszedl pan, pokiwal troche , powkladal cos miedzy drazki, sprawdzil sworznie gumki i powiedzial ok. nie ma luzow ??

trzeba zrobic geometrie laserowa, na kazdej stacji obslugi,tylko zaufanej zeby ci dowodu nie zabrali, jak cos nie bedzie tak z geometria, ,

ewentualnie belka tylna mogla dostac

[ wiadomość edytowana przez: gt115pssss dnia 2007-04-18 18:46:19 ]

dokładnie tak było + szarpaki były
Cytat:
2007-04-18 18:41:01, gt115pssss pisze:
co do diagnostyki chodzi, ci o to ze wszedl pan, pokiwal troche , powkladal cos miedzy drazki, sprawdzil sworznie gumki i powiedzial ok. nie ma luzow ?? [ wiadomość edytowana przez: gt115pssss dnia 2007-04-18 18:46:19 ]

Witam,
Byłem w serwisie na diagnostyce okazało się że belka dostała i łożysko z pisatą też. Jak mówili odchyłka w geometrii jest mała ledwo wykracza poza normy fabryczne mam gdzieś to napisane na papierze. Jak ktoś potrzebuję mogę później napisać te liczby. Byłem też u blacharza coby spytać się o prostowanie tej belki zdecydowanie odradzał mówi że lepiej z rozbitka coś kupić a jak zobaczył jakie mam odchyłki to się zaśmiał i rzekł żeby jeździć no chyba że mnie kasa za bardzo ciąży. NO i myślę co robić czy jednak próbować prostować bo w końcu nie ma cudów i oponę będzie przycinać czy szukać części używanej, bo ceny serwisowe kosmos aż strach je pisać. Tym bardziej że ta belka to kawałek solidnej blachy i tyle nic skomplikowanego

pozdrawiam

ps. może ktoś ma adres jakiegoś blacharza ale dobrego co nie tylko młotkiem i okiem by prostował mi belkę okolice Kielc najlepiej albo do sprzedania prostą belkę tylną do getza.