Leje się olej z okolic miski/koła paska klinowego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hello

Leje mi sie olej praktycznie z pod koła paska klinowego (tego na dole przy misce oleju). Czy to oznacza, ze simering wału puścił?

Jeśli tak to czy ktoś zna jego oznaczenie ?

Będe zmieniał rozrząd to zrobie wszystko po kolei.

Essi mk5, 1.6 EFI 8v

Cytat:
2007-04-25 11:49:16, Wojtek_k88 pisze:
Hello Leje mi sie olej praktycznie z pod koła paska klinowego (tego na dole przy misce oleju). Czy to oznacza, ze simering wału puścił?

na to wskazuje

Cytat:
2007-04-25 11:55:04, tjmdm pisze:
na to wskazuje

też tak mam
zapytaj Slawas1, dostarczy Ci części i info.

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2007-04-25 11:57:25 ]

ten mniejszy nie jest drogi cena cos koło 30zł gorzej juz z tym od strony koła zamachowego on juz cos koło 60zł. jeszcze musisz wymienic uszczelke pod miske olejową około 40zł.

heheh mam to samo i powiem ze tez mechanior robił podejrzenia na symera ale co sie okazało ze uszczelka siedz no to ja do roboty z tym wiadomo nie ma żartów ale co sie okazało ze micha aluminowa i pełno roboty jak usłyszlaem cene 350zł robocizny to wiołem lewaek podniosłem auto zawaliłem silikonem cieknie ale mniej jezdzic da sie heheheh także podobno roboty z micho jest masa i trzeba sie bawić ze sciaganiem poczekam chyba az mi sie spzregło skonzy i wsio za jednym zamachem

hym na placilem do swojego silnika 15 zł za uszczelniacz walu przedni (wlasnie od strony rozrzadu) i poki co nie cieknie :>

a co to wymiany :]... to ja odkrecilem cala pompe oleju wybilem stary uszczelniacz i wbilem nowy zalozylem pompe i smiga ... tylk oze wtedy trzeba uszczelke pompy oleju kupic albo tak jak w moim wypadku (bo w sklepie nie mieli uszczelki) silikonem wysokotemperaturowym smignac

[ wiadomość edytowana przez: kris-kzn dnia 2007-04-25 15:09:39 ]