| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-04-23 09:32:41 To ja się dopnę coby nie produkować,
Podłączyłem sobie tak sterowniki plus przyciski, Tylko czy aby sterować szyby musicie wcisnąć jednocześnie przycisk sterujący i ten od podnoszenia/opuszczania, czy tylko sam ten drugi ? |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-04-23 10:52:36 Przy przełączniku astabilnym od szyby kierowcy jest tzw. przycisk programujący (chyba), w każdym razie on doprowadza zasilanie do tych przełączników sterujących od szyb.
I muszę wcisnąć jego, dopiero wtedy mam napięcie na przełącznikach od szyb i mogę je opuścić/podnieść. Tak podłączone zgodnie ze schematem i poradami tutaj. |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2007-04-23 11:06:34 mój przycisk od kierowcy jest taki sam jak reszta, włącz-wyłącz, nie ma tam żadnych dodatkowych przycisków. Zobaczysz niebawem na spocie |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2007-04-23 14:54:36 korekta: na panelu sterującym szybami przód/tył pomiędzy przyciskami sterowania lewy przód / lewy tył jest przycisk. Służy on blokowaniu włączników tylnych szyb umieszczonych w drzwiach (odcina sterowanie). Może o tym dodatkowym przycisku piszesz? Nie używam go i zapomniałem o jego istnieniu ![]() |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2007-04-23 18:40:20 POmiedzy przyciskami przenich i tylnych szyb sa przyciski takie okragle.
Jeden sluzy do wylaczania pradu na przyciski szyb w drzwiach tylnych A drugi przycisk sluzy wylaczeniu opcji antyprzytrzasnienieowej. Szyby operuje sie tylko 1 przyciskiem i to albo trzymajac ciagle lub tylko przyciskajac i puszczajac.Przycisk od antyprzytrzasnieniowki dziala tylko i wylacznie jesli jest WCISNIETY Czyli jedna reka wciskam caly czas przycisk a druga sobie wlaczam ktora szyba ma sie zamykac w tej funkcji (normalne zamykanie) Niewiem gdzie wy tutaj widzicie filozofie w dzialaniu. |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2007-04-23 19:00:43 Ostatnio mierzyłem u siebie napięcia na otwieraniu i opuszczaniu, wychodzi na mierniku z marketu w granicach 6.6
I niby wszystko jest OK,na wszystkich 4 szybach to samo,nawet rozebrałem silniki tylnych szyb i mierzyłem na szczotakach, wychodzi tyle samo, a silniki ani drgną.Się musiały chyba uzwojenia poprzepalać
A wszystko przez to chyba(chociaz to dziwne), że nie używałem ich w zime.Przednie uzywałem i chodzą,a tył ani drgnie |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-04-24 12:23:48 Zobaczym na spocie, bo chyba coś nie tak podłączyłem,
mam zestaw tylko od przednich szyb i puściłem zasilanie przez ten przycisk. |