Zmiana tapicerki e36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam 318 e36 sedana i zamierzam wymienic tapicerke dzrwi i siedzen,z drzwiami sobie poradze ale czy ktos wie czy mozna wymienic sama tapicerke nie ruszajac foteli.
pozdro

kolega kiedys rozbieral w coupe fotel bo mu linka do skladania fotela padla i powiem ze byl problem z tym, aby to pozniej ladnie poskladac... :/ jesli masz szanse wymien cale fotele i kanape, albo zagladnij do tapicera samochodowego - byc moze za niewielka kwote zrobi to naprawde profesjonalnie
pozdr

wymana calych foteli odpada chyba ze je pospawam poniewaz sa po strzale w tyl auta i sie polamaly

Cytat:
sa po strzale w tyl auta i sie polamaly

No to chyba tym bardziej wymiana całości wchodzi w grę? Po co obszywać połamane fotele

Cytat:
2006-09-06 12:02:31, marasmaras pisze:
wymana calych foteli odpada chyba ze je pospawam poniewaz sa po strzale w tyl auta i sie polamaly

nie rozumie ?! to tymbardziej powinienes chciesc wymienic.. jezeli sie połamały to tez pikus da sie zrobic..

pzdr

chyba zle zrozumieliscie kolege, chodzi mu chyba o to, ze te co ma teraz sa ok ale tapicerka juz nie ta, a te co kupil sa pekniete ale za to z ladna tapicera??? no chyba ze zle zrozumialem... ???

w mojej beci fotele sa ok ,to kupne sa połamane

Więc przełożenie samej tapicerki bez ruszania Twoich foteli z miejsca jest możliwe. Oparcie powinno wyjść z platikowej obudowy samo, siedzisko jest mocowane na kilku plastikowych śrubach (podnieś fotel max. do góry i zobacz od spodu). Jeśli chodzi o tylną kanapę to musisz ją najpierw całą wyjąć.
Pozdrawiam

mam wrazenie ze nie bardzo masz pojęcie o tym więc cię troche mogę uświadomić. załorzyć nową tapicrrkę zeby było ładnie to nie lada wyzwanie. musi być bardzo równo i mocno naciągnięta, wymaga dózo pracy i doświadczenia. a Fotel jest przykręcony dwoma śróbami w tylnej części szyn. będzie ci potrzebny klucz typu tors. powodzenia