Zgłoszenie zmiany ubezpieczyciela

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
7 maja kończy mi się ubezpieczenie, jak to zgłosić do ubezpieczyciela że chcę zmienić na innego ???

1,6 16V

najpozniej 1 dzien przed koncem musisz powiadomic
jesli nie zrobisz tego to automatycznie przedłuza sie

Cytat:
2007-04-27 19:55:29, winogron pisze:
najpozniej 1 dzien przed koncem musisz powiadomic jesli nie zrobisz tego to automatycznie przedłuza sie

Dokładnie. Wypowiedzenie musi w Twoim przypadku wpłynąć do ubezpieczyciela najpóźniej 6 maja - nie liczy się data stempla pocztowego tylko data wpłynięcia pisma do zakładu ubezpieczeń. Inaczej tak jak pisał winogron ubezpieczenie będziesz miał przedłużone na cały rok kolejny

A ma ktoś taki druk jak to pisać ???

1,6 16V

piszesz oswiadczenie ze rezygnujesz z polisy nr 123456789.... dane auta i takie tam albo idz do własciwej ubezpieczalni i tam zalatwą od ręki

Napisz swoimi słowami. Np. "Ja niżej podpisany xxxx xxxx z dniem 6.05.2007 wypowiadam polisę OC nr xxxx zawartą na samochód xxxxx o nr. rejestracyjnym xxxx". Imię nazwisko, podpis i siup najlepiej osobiście do ubezpieczyciela w poniedziałek to jak zobaczy, że chcesz zrezygnować to może Ci obniży składkę . Jak będziesz to osobiście załatwiał to poproś o potwierdzenie przyjęcia wypowiedzenia.

Kalor dzięki

1,6 16V

no to z Kalorem chyba wyczerpalismy temat wszystko jasne do dzieła

He... wypisuję się bo znalazłem dużo tańszego !!

1,6 16V