Temat świeżo przeze mnie trenowany. Posiadam taki sam typ pilota jak ty i tez mam z nim problem.
Więc tak ASO Radom Warszawa i Katowice odpowiedzieli mi na ten temat bardzo dokładnie, cennik jest wszędzie ten sam.
1. Pilota którego kupiłeś możez sobie zostawić na pamiatkę albo wywalić, nie będzie ci potrzebny. Każdy pilot ma swój niepowtażalny kod, jeśli go nie masz, ASO na podstawie numeru VIN taki kod ściągnie z Opla za 144 zeta.
2. Jeśli się zdecydujesz to zamawiają ci kompletny klucz, nie mozna kupić samej elektroniki, cena klucza 250 zeta.
3. Po dwóch tygodniach dostaniesz klucz który trzeba zaprogramować, ale nie metodą książkową tylko w ASO poprzez podłaczenie kompa do auta, operacja trwa około 15 minut i kosztuje 122 zeta.
Koszt klucza ponad 500 zeta !!! Paranoja.
Za 50 zeta dobry elektryk samochodwy odłaczy ci immobiliser bo to jest największy problem jak pilot nie działa, centralny przecież dziabie dalej. Za 500 zeta masz super alarm z podłaczeniem pod centralny i dwa nowe piloty

Pozdrawiam
Jaki masz problem z tym starym pilotem, one są naprawialne, poczytaj na elektrodzie, ja swojego naprawiłem, wymiana tranzystora załatwiła wszystko.
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=181658&c=0&f=9