[PONY] wymiana tarcz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Poszukuję jednoznacznych informacji na temat jak zmienić tarcze w ponym. Szukałem w innych postach, ale te odpowiedzi mnie nie zadowalają.
A więc co trzeba odkręcić, czego nie trzeba. W innych postach jedni mówią, że łożyska się nie wyjmuje inni że tak. A sprawa jest prosta jak zdjąć tarcze żeby je wymienić?

Cytat:
2007-04-28 20:38:35, fiB pisze:
Witam Poszukuję jednoznacznych informacji na temat jak zmienić tarcze w ponym. Szukałem w innych postach, ale te odpowiedzi mnie nie zadowalają. A więc co trzeba odkręcić, czego nie trzeba. W innych postach jedni mówią, że łożyska się nie wyjmuje inni że tak. A sprawa jest prosta jak zdjąć tarcze żeby je wymienić?

Ściagasz piaste, wybijsz łożysko i sciagasz tarcze. Licz sie z wymiana łożysk

jeśli wymieniłem wcześniej łożysko w jednym kole to raczej nie powinno się z nim nic stać podczas ściągania?
Tarcze mam jak żyletki a klocki to już w ogóle, więc czeka mnie niezła robota. A przy okazji ile może takie coś kosztować u magika czyli wymiana klocków i tarcz?

na 90 % polecą łozyska!!!! wiem bo sam tego odswiadczyłem.łozyska były na prasie wtłaczane , a i tak poleciały....
wogóle masz tam 2 łozyska!

[ wiadomość edytowana przez: Tomasz1023 dnia 2007-04-29 13:41:29 ]

U mnie w lantrze były wymieniane i nie poleciały. Z tego co mówił mechanior, są to łożyska stożkowe, które ciężej sie uszkadzają w takich sytuacjach. Dobrze jest mieć łozyska przy sobie w razie co, ale koniecznie ze sklepu do którego możesz oddać towar jeśli nie wykorzystasz.

Trzeba wiedzieć jak to zrobić żeby nie poleciały. Ja widziałem jak to robili. Prasy nie używali...tylko silne ręce do trzymania tarczy, odpowiedniej szerokości gruba tuleja i bardzo ciężki młot(ek).

[ wiadomość edytowana przez: gadiemus dnia 2007-04-29 22:12:46 ]

[ wiadomość edytowana przez: gadiemus dnia 2007-04-29 22:13:09 ]

w ponym stray m i scoupe do 92 jest ewenement!!!

i z etgo co kiedys slyszalem szykuj sie na zmiane lozysk'
?
ave na przetrwanie

kurcze łożyska dodatkowy wydatek, trudno, mam nadzieję że przynajmniej nie poleci to świeżo zakładane.