| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-04-19 16:35:17 a czy to chrobotanie nie jest przypadkiem tykaniem, jesli tak to masz po aku, mozesz go i ladowac cala noc
ale jesli nastal jego koniec , to koniec.... na poczatek proponuje podmienic aku ????
no i czy ci odpala, bo jak tak to nie aku
a rozrusznik jednak pewnie [ wiadomość edytowana przez: gt115pssss dnia 2007-04-19 16:36:46 ] |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-04-19 18:10:14 myslisz ze alternator??
, objaw jakby nie ladowal ci alternator ale tak nagle?? sprawdz przewody przy alternatorze moze cos nie laczy, przydaloby sie sprawdzic ladowanie, tylko musisz go odpalic mi w citroenie kiedys przerdzewial i urwal sie kabelek rok98, i bylo to z dwa lata temu , nie ladowal, w koncu stanalem i trzeba bylo dzwonic po hol a tu dokladnie tak bedzie jesli lubisz pogrzebac, to moze dokupisz sobie szczotki i sam sobie to zmontujesz |
fiB HF MEMBER Hyundai Excel Elbląg | 2007-04-19 18:44:52 a reszta elektryki w porządku? radio, lampy itp. przejrzyj wszystkie bezpieczniki zwłaszcza te pod maską w skrzynce, może któryś nie łączy do końca. |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2007-04-19 20:27:16 Ja na Twoim miejscu sprawdziłbym masę na poszczególnych elementach pod maską. |
BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-04-19 22:23:44 Czasami potrafi się poluzować nakrętka kabla zasilającego rozrusznik. |
accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-04-21 10:40:19 Moze rozrusznik jest dobry ale zęby się wytrały. Czasem może takie coś być że rozrusznik moze być poluzowany (są tam chyba 3 śruby do niego) ale niekoniecznie na 3 jest zakręcony Najpierw sprawdz czy jest dokręcony.
Moze na rozruszniku jest juz tyle syfu ze wymaga wyczyszczenia. To tak poza masami.... ![]() |
Iryszabrze HF MEMBER Nissan Micra Zabrze | 2007-04-22 16:51:25 Ku..a!! Wytrzymalo 1 dzien!! Musze kupic nowy rozrusznik. A juz tak sie cieszylem... |
Iryszabrze HF MEMBER Nissan Micra Zabrze | 2007-04-23 15:39:53 rozgladam sie za rozrusznikiem... na zlomach u mnie w zabrzu zycza sobie 100-150 zl. Wg mnie sporo na allegro sa tansze. A co myslicie o tym?? : http://www.allegro.pl/item186324121_rozrusznik_mitsubishi_hyundainowy.html
A moze ktos z was bedzie mial taniej rozrusznik... bede mial wieksza pewnosc ze w miare sprawny ![]() |
zuzia2004 HF MEMBER Lantra kombi Łuków | 2007-04-23 20:02:05
Cześć. Koleś nie kombinuj jak koń pod górę. Jak sam nie potrafisz daj ten rozrusznik komuś kto sie na tym zna. Na pewno dużo taniej zregeneruje go i będziesz miał jak nowy. W rozruszniku oprócz szczotek, komutatora bardzo ważne jest ułożyskowanie /tulejki/ wirnika. Przy dużych luzach tez nie będzie kręcił jak trzeba, a może być tez podpalona zwora na elektrowłączniku. Tego się nie naprawia, to się wymienia. Szczotki, elektrowłącznik i tulejki to mały pikus do ceny rozrusznika. A z tymi szczotkami od odkurzacza - az mnie brzuch rozbolal od śmiechu. Nie obraź się ale w historii motoryzacji chyba Ty jedyny wpadłeś na taki pomysł. 150 zł za rozrusznik to normalne, tylko być może też będzie wymagał regeneracji. Co do mojej propozycji to zastanów się co będzie lepsze. Ja wielokrotnie rozruszniki sam sobie regenerowałem to wiem co mówię. Pozdrawiam Zuzia A ten męski narząd pisze sie przez "ch" |
Iryszabrze HF MEMBER Nissan Micra Zabrze | 2007-04-24 10:49:13 hehe... wiem ze pisze sie przez "ch" ale przez "h" jest szybciej, latwiej i wygodniej. A kazdy i tak zrozumial o co chodzi ![]() |
Iryszabrze HF MEMBER Nissan Micra Zabrze | 2007-04-25 08:15:08 Kupilem rozrusznik nowy za 150zl Zaraz ide montowac ![]() |