Corolla e10 gaśnie czasami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki mały problem moja corolla 94 4e-fe potrafi mi czasami zgasnać po wciśnieciu sprzegła nieraz zgasnie ze dwa razy dziennie a nieraz przez tydzien nic,dojezdzam do skrzyzowania sprzegło a obrotomierz robi zjazd na zero,a najczesciej sie jej to zdarza po cofaniu na parkingu czy cos takiego sprzegło a ona gaśnie-może ktoś wie co to może być ?

pewnie masz gaaz, jak masz Igen to pozostaje przysłonic dolot, jak IIgen i wyzej to jedz do gazowników moze ustawią, albo powiedzą to samo - przytkaj dolot
jak masz PB to moze jakies filtry zatkane ?

Właśnie nie mam gazu dopiero bede chciał założyć w tym tygodniu,aha mam jeszcze niskie obroty silnika na biegu jałowym 500-800obr/min przy ciepłym silniku

Może cos z przepustnicą, czyszczenie czy coś, ale nie wiem. W każdym razie polecałbym poczekać z montażem gazu do czasu usunięcia tej usterki bo potem nie dojdziesz czy to gaz źle zamontowany czy to właśnie coś innego...

Cytat:
2007-05-06 11:44:10, marcin06ge pisze:
Mam taki mały problem moja corolla 94 4e-fe potrafi mi czasami zgasnać po wciśnieciu sprzegła nieraz zgasnie ze dwa razy dziennie a nieraz przez tydzien nic,dojezdzam do skrzyzowania sprzegło a obrotomierz robi zjazd na zero,a najczesciej sie jej to zdarza po cofaniu na parkingu czy cos takiego sprzegło a ona gaśnie-może ktoś wie co to może być ?

Zawor ISC pod przepustnica do czyszczenia