Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() mifinka (S) Klubowy Weteran Ford Probe 2,5V, BMW ... Warszawa - Wola | 2007-04-14 21:36:21 Masz niefart chłopie ![]() A nie lepiej było pozostać wiernym Espero? ![]() |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2007-04-14 21:37:27 A gwinty są w bloku/glowicy?(walek) czy tylko w rolkach? jak tylko w rolkach moze wystarczy dokupic same rolki.. uwyzwki dostaniesz... |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2007-04-14 22:21:40 Na cóz ... czasami mozna trafic szrota.. kumpel tak kupił golfa III ... ma załozone McPersony z jakiegos innego szmelcwagena... a sprzedający mu powiedział ze są nowe sprezyny i dlatego tak wysoko stoi Ja jak kupiłem corse.. w sumie duzo taniej od ceny giełdowej to zaprowadziłem ja do faceta który zna Ople na wylot.. poprosiłem go o diagnostyke silnika... wymienił swiece zarową.. (nie wiem czemu tylko jedną) zrobił rozrząd... zmienił płytki popychaczy pod zaworami... i to wszystko do czego miał zastrzezenia przy silniku.. w układzie jezdnym przeszkadzały mu tarcze i klocki.. które juz zmieniłem.. mam BREMBO... mój pizdzik zatrzymuje sie w miejscu... lekka masa.. dobry ukł. hamulcowy z serwem robi swoje ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-04-15 08:14:25
Do tego można dorzucić używane klocki hamulcowe, używany tłumik i używaną chłodnicę. |
![]() maskekk 1,5 wwa | 2007-04-15 08:56:52 i zuzyte tarcze hamulcowe, fantastycznie ![]() |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-04-15 09:24:50 W sumie żadna nowość, szczególnie w przypadku wkręcania czegokolwiek w miękkie stopy metali jak np. aluminiowe odlewy głowic.
Już jakiś czas temu pisałem na forum o esperaku jaki do mnie trafił (taxi), gdzie śruby od napinacza były powkręcane w sposób znany wyłącznie poprzedniemu fachmanowi. Generalnie w przypadku jednostki 1,5 napinacz wkręcany jest śrubami o różnej długości. Owa najdłuższa była wkręcona w całkowicie nieodpowiadający jej otwór w głowicy, i dokręcona... kluczem pneumatycznym ![]() Jak widać... polak potrafi. Aczkolwiek współczuję, gdyż sytuacja zalicza się do tycz nieprzyjemnych ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-04-15 09:33:43
Generalnie sprawa dot.mondeło, a nie złomero ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2007-04-29 19:25:25 Jeszcze jedna sprawa.
Zapomniałem napisać, że dodatkowo okazało się, że jakiś jełop źle założył pasek - na dolocie był założony źle o jeden ząbek ![]() Co dziwne - nie palił się check, auto nie było słabsze ![]() Jedynie dużo więcej paliło - teraz to wiem jak pasek jest założony prawidłowo. Do tej pory palił po mieście około 12,5 litra benzyny, teraz dużo mniej ( ile napiszę jak go znowu zatankuję ). W każdym razie na zbiorniku robiliśmy około 430-440 km, teraz jest zrobione 480 km i wg wskaźnika jest jescze prawie 1/4 zbiornika ![]() Ma ktoś jakieś wytłumaczenie czemu wcześniej nie palił się check, ani auto nie było słabsze ??? Bo to , że pali teraz mniej jest oczywiste... |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-04-29 22:41:24 Nie spalał idealnie paliwa, proste.
Komora spalania miała inne parametry. A silnik jak ma to poznać ? Ubogo nie było, to nie prostestował. Ps. Ciesz się ![]() |
![]() maskekk 1,5 wwa | 2007-04-29 23:10:33 Niektore silnik wykrywaja brak synchronizacji walka i walu, ale musi byc czujnik obrotow walka rozrzadu. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-04-29 23:38:18 W Lanosie to jest i się pieprzy |