Ubezpieczenie oc PZU

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Moze ktos sie orietuje jak to jest ze znizkami i zwyzkami w PZU bo chyba mnie w balona robia.
Jak to jest w Pzu ze zwyzką za wiek???Bo wszedzie roznie pisza. Musze miec skonczone 25 czy 26 lat abym miałznizke 30%??

Zwyżka za wiek to droższa składka do momentu gdy skończysz 25 lat. Jeśli zawierasz polisę po ukończeniu 25 lat nie płacisz zwyżki.
Taką wersję ja znam i tak też wynika z moich dotychczasowych doświadczeń...
A zniżki to chyba wynikają ze stażu i bezwypadkowości i nie są bezpośrednio związane ze zwyżką za wiek. Tu nie jestem pewny gdyż auto zawsze rejestrowałem na siebie i kogoś z maksymalnymi zniżkami, tym samym korzystałem ze zniżek drugiego właściciela, a sam zbierałem zniżki na swoje konto.

Czyli jesli sie urodziłem 1981-10-23 to mam ta znizke za wiek. ???ubezpieczenie płace na 2 raty i pierwsza była płacona w listopadzie a teraz w maju płace 2 rate i dalej mi naliczyli zwyzke za wiek!!!!

Zwyżka, zwyżką, ale urodziłeś się dzień po mnie

A co do zwyżki to nie ma znaczenia to, że płacisz w ratach, druga rata dotyczy tej samej polisy, a polisa jeśli jest zawarta ze zwyżką, to zwyżka dotyczy również 2-giej raty, zwyżka dotyczy całej polisy...
Gdyby było inaczej to poszkodowane byłyby osoby płacące za cały rok z góry, Ty zapłaciłbyś zwyżkę tylko w pierwszej racie, a ktoś płacący z góry zapłaciłby zwyżkę do łącznej składki za cały rok... a tak być nie może

Zastanawia mnie co innego, skoro skończyłeś 25 lat 23 października 2006, a polisę zawarłeś w listopadzie to czy przypadkiem zwyżka już w ogóle nie powinna Cię nie dotyczyć?
Tego nie wiem, ale być może liczy się rok urodzenia, a nie dokładna data, wtedy zwyżka naliczona jest prawidłowo.

Ostatnio sam miałem ze zwyżką problem, ponieważ wypłacono mi zaniżoną kwotę odszkodowania, potrącono mi tzw. udział własny w szkodzie ze względu na wiek, ale po wyjaśnieniu, że ja ten udział własny mam zniesiony, właśnie przez opłacenie zwyżki przy zawieraniu polisy, dopłacono mi brakującą kwotę...

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2007-04-26 14:44:01 ]

Dokładnie, byłem własnie w PZU i mi pani powiedziała ze zwyzka dotyczy 2 raty W PZU musisz miec 26 lat i masz znizke wtedy. tez dziwne. bede jeszcze tam dzwonił.....
Dodatkowa sie dowiedziałem za co mi naliczyli 3% zwyzki -za klase pojazdu. Że czesci drogie i niedostepne itd.... A scoupe to przeciez pony, lantra a one nie maja takiej zwyzki...Tak jest tylko w PZU. za Pół zoku przechodze juz do innego ubezpieczyciela bo tu sie płaci bardzo duze stawki!!!!!!!

Cytat:
2007-04-26 15:40:00, Tomasz1023 pisze:
Dokładnie, byłem własnie w PZU i mi pani powiedziała ze zwyzka dotyczy 2 raty W PZU musisz miec 26 lat i masz znizke wtedy. tez dziwne. bede jeszcze tam dzwonił..... Dodatkowa sie dowiedziałem za co mi naliczyli 3% zwyzki -za klase pojazdu. Że czesci drogie i niedostepne itd.... A scoupe to przeciez pony, lantra a one nie maja takiej zwyzki...Tak jest tylko w PZU. za Pół zoku przechodze juz do innego ubezpieczyciela bo tu sie płaci bardzo duze stawki!!!!!!!

Za klasę pojazdu przy OC??
Przecież w razie szkody z Twojej winy wypłacą kasę nie za Twoje auto tylko za auto poszkodowanego, a tego nie da się przewidzieć. Czy ich całkiem poje.... ???

Tez dziwie sie włascie ze PZU wprowadziło takie klasy .np Skoda ma zwyzke 10% chyba model jak pamietam -octavia?????dziwne wogóle w tym pzu!!!!!!
A co bedzie jak nie zapłace oc? albp póznie zapłace.???bo musze wyjasnic z tym wiekiem i znizka wkoncu!!!!!

np w samopomocy jest tak ze jesli nie wypowiadasz umowy. nie zminiasz firmy....
to ubezpiecznie jest ze tak powiem aktualne dalej......
po prostu jak przyjdziesz kilka dni pozniej to agent wypisuje ci z cofnieta data..
przypal jest jak cie psy zlapia,rozw3alisz kogos itd....
ale ta pieknosc co do niej chodze jest troche zakrecona P
wiec sie spytaj sam