MotoNews.pl
1 Problem z Palmtopem (213095/22) - PT

Problem z Palmtopem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
palmtop byl wylaczony pare dni i se lezal dzis go wlanczam i nic 0 reakcji,stwierdzilem ze moze sie rozladowal wiec podlaczylem go do produ i palmtop sie osiewiecil na 1 stronie(calkiem ta startowa)gdzie wyswietla firme-Mio p550(czyli model) i nr seryjny i nic pozatym nieidzie

wytdaje mi sie ze cos z systemem jest bo nawet weendows nieumie odpalic tylko stoi na tym jednym obrazie i nic wiecej sie niedzieje:-/ani go zalaczyc ani nic innego zrobic a reset nic niedaje:-/
co znim jest nie tak?

robiłeś twardy reset? tzn poprzez wyjęcie baterii?

tak i dalej nic:-/przytrzymalem nawet ja ok 15-20 sekund:-/

[ wiadomość edytowana przez: patrykowski dnia 2008-05-19 22:41:28 ]

Cytat:
2008-05-19 22:40:35, patrykowski pisze:
tak i dalej nic:-/przytrzymalem nawet ja ok 15-20 sekund:-/ [ wiadomość edytowana przez: patrykowski dnia 2008-05-19 22:41:28 ]

jak mio 550 to pewnie jeszcze na gwarancji?

a jeśli nie to zastosuj sposób starych wiarusów. Postukaj palmem o podłogę. Ja w podobny sposób naprawiłem bad piksela na monitorze lcd. Podczas przeprowadzki łapałem go za matrycę i nosiłem pod pachą. Po podłączeniu zaświecił się na oczojebnie zielono jeden piksel na samym środku ekranu. Trochę się wk...wiłęm, ale zanim wywaliłem złoma przez okno pacnąłem w piksela palcem, lekko, potem mocniej i ku mojemu zdziwieniu piksel się naprawił

Cytat:
2008-05-19 22:40:35, patrykowski pisze:
tak i dalej nic:-/przytrzymalem nawet ja ok 15-20 sekund:-/

I dało ci to coś?
To co zrobiłeś to nazywa się miękki reset.

Aby zrobić hard reset należy:
1.przesunąć switch on/off w pozycję OFF.
2.przesunąć joystick do góry
3.trzymając joystick cały czas w górze przerzucić switcha w pozycję ON i trzymać joystik do momentu pojawienia się niebieskiego ekranu z napisem windows mobile.

Ale w tym momencie traci się wprowadzone dane i (prawdopodobnie,ale nie jestem pewny) polską nakładkę.

Cytat:
2008-05-19 23:44:22, JaRabbit pisze:
Ale w tym momencie traci się wprowadzone dane i (prawdopodobnie,ale nie jestem pewny) polską nakładkę.

Traci się, jestem pewny, bo raz tak zrobiłem. Ale przecież do mio była dołączona płyta z tą nakładką.

-----------------
czasem tu zaglądam

zrobil;em tak ale dalej nic:-/wogle weendows nieodpala

To na swoją własną odpowiedzialność jeżeli masz sprzęt na gwarancji:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=61139.0

Polecam wogóle portal przeszukać, może są nowsze ROM'y do Twojego MIO..

A jak powyższe nie pomoże to:

http://www.mio.com.pl/serwis.php

Ale pierwszy link powinien pomóc tylko dokładnie go przeczytać.

Proszę, dziękuję

[ wiadomość edytowana przez: the_undertaker dnia 2008-05-20 18:56:43 ]

bylem dzis na sosnowcu w punkcie sprzedarzy mio i tam mi gosciu powiedzial ze sprzet do serwisu niech idzie bo soft zjeb... a czemu to juz mi niepowiedzial

Cytat:
2008-05-20 21:47:02, patrykowski pisze:
.."bylem dzis na sosnowcu .."

...Co Ty masz z tym ...Ssss...miastem ?? ..."
..najpierw auto , tera palma...niedługo mieszkać tam zaczniesz ... ..."

po kim jak po kim....ale po Tobie takiej ...hmmm...Tolerancji (?)...się spodziewałem najmni..

* UWAGA!...TO WSZYSTKO ŻART ...w dobrej woli pisany

Cytat:
2008-05-20 22:42:44, bogdan1 pisze:
...Co Ty masz z tym ...Ssss...miastem ?? ..." ..najpierw auto , tera palma...niedługo mieszkać tam zaczniesz ... ..." po kim jak po kim....ale po Tobie takiej ...hmmm...Tolerancji (?)...się spodziewałem najmni.. * UWAGA!...TO WSZYSTKO ŻART ...w dobrej woli pisany

wiesz potem by znow gadali ze jakims rasista jestem czy cosik takiego i beda fochami szczelac jak zawsze ale i ten fakt niezmienia tego ze gps'ik zwalony