Witam wszystkich. mam problem z moja omega od jakiegos czasu wsuwa olej.mechanik zaleca wlanie jej moto doktora ale mam pewne obawy czy to dobry pomysl ona ma przejechane ok 200tys km. na tydzien potrafi wsunac ok 1l . robie nia ok 600km./na tydzien niedawno wyminilem rozrzad caly uszczelniacze zaworow zrobilem szlif glowicy wymienilem uszczelke pod glowica. chodzi jak trzeba tylko co z tym olejem.jest w niej silnik 2.0 115 km benz./gaz.z gory dzieki za odpowiedzi.pozdrowionka dla wszystkich.S.
moto doktor pomoze moze na jakis 1000 moze 2000km tak ze nie bardzo jest sens. Jak robiles glowice to trzeba bylo odrazu wymienic pierscienie
a jaki olej lejesz ?
wlej jakis olej mineralny pewnie dalej bedzie brala olej ale w mniejszych ilościach, moze wlej oryginalny olej oploski GM, napewno tańszy od mobila i zalecany przez producenta, żeby calkiem przestał brac olej chyba musial bys pierscienie wymienic
dzieki za rade.sprobuje tak zrobic, jak dalej bedzie tyle jadla oleju to zrobie te pierscienie bo narazie nie mam zamiaru jej sprzedawac.pozdrowienia.S.