MotoNews.pl

El szyby - kolory kabli

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z wyszukiwarki wycisnąłem ostatnie soki... nie mogł znaleźć...

Podłączam moduł domykania szyb w MK7 i nie mogę namierzyć kabelków, na których pojawia się 12v w momencie zamykania szyby (Kabel od włącznika do silniczka).
Jakiś czas temu Shaq instalował taką samą centralkę, ale on ma inne kolory (zielony po lewej stronie - u mnie brak zielonego we wiązce).

Dodam, że oglądnąwszy kabelki wychodzące z przełącznika nie mogę też się domyślić niczego - wygląda na to, że po drodze do słupka zmieniają im się kolory...

Póki co rozciąłem już taki grubu żółty kabel (po lewej stronie) - ale na nim żaróweczka podłączona świeci się niezależnie czy podnoszę czy opuszczam szybę.

Który ciąć jako następny?

Dzięki z góry za podpowiedzi.

SCHEMACIK MK7

Mam nadzieję, że pomoże

Dzięki wielkie Wilku!
Na tym schemacie są już moje kolory
Jak dobrze zrozumiałem, muszę się wpiąć w kabel biały (biały + fiolet) tyko zastanawia mnie, dlaczego po wpięciu się w żółty szyba się nie otwierała po zamknięciu zamka...
Muszę jeszcze raz przeanalizwać, czy sterownik dobrze podłączeyłem.

Lece do autka...

No i nie działa
Podłączyłem wszystko jak trzeba - sprawdziłem, na wejściach do modułu wszystko tak jak być powinno - tylko na wyjściu nie pojawia się sygnał...
Może ktoś w Wawce ma taki sam moduł (FAI-2WM) to chętnie bym podmienił i zobaczył czy działa...

Jacku, podeślij mi na @ schemacik tego modułu. Aha, i napisz gdzie się wpinałeś z + zasilania w instalację auta.

kurcze czemu nie ma tego schematu pod tym linkiem?

panowie potrzebuje pilnej pomocy potrzebne mi kolory kabli i ktory do czego bo za godzine musze wyjechac a szyby spuszczone i cos nawalaja ;/

ja robielm na przekaznikavh taki moduł i poki co od roku działa ok. pamietaj ze włacznik zmienia polaryzacje silnika (zasilania) i nawet jak podasz dobrze (+) to do silnika musi byc doprowadzony również (-) inaczje silnik nie ruszy.

Masz Asior moze schemacik jak to zrobic na przekaznikach? Ja probowalem i kurcze jak zalaczlo przekaznik to tylko bezpieczniki strzelaly.

Cytat:
2007-06-23 10:00:05, mefis22 pisze:
Masz Asior moze schemacik jak to zrobic na przekaznikach? Ja probowalem i kurcze jak zalaczlo przekaznik to tylko bezpieczniki strzelaly.

odezwij mi sie na gg jakos w niedziele to siade i narysuje.

schemat wymyslalem samemu i z tego co pamietam to opiera sie on na 5 przekaznikach.

wymagane jest tylko dostarzenie zasilania, bo jak wylaczysz stacyjke to prad do szybek nie plynia..... a podac go jakos trzeba