Chłodnica z klimą X20XEV. Jakie ceny?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam problem z chłodnicą. Zrobiło się małe pękniecie w górnej części, dokładnie to wylot, który łączy się z grubym wężem. Ten element jest plastikowy i podobno to pięta Achillesowa Opla (zresztą nie tylko to )
No więc pytanko. Jakie mogą być ceny tych chłodnic? Dodam tylko, że moja Oma jest z automatem.
W sklepie powiedzieli mi, że cena do wer. z klimą to 380 zł, a bez klimy to 550 zł . Serio może być taka różnica? Myślałem, że powinno być odwrotnie
W internecie są od 350 zł do 1000 zł. Dlaczego? Dodam, że szukałem nowych, a nie po regeneracji czyli kijem po wodzie pisane
Jaki są prawdziwe ceny zamienników oraz czy warto kupować zamienniki?
Dzięki za porady
Aha, czy w tym sklepie nie robią mnie w bambuko wciskając chłodnicę za 380 zł? Jak rozpoznać czy nie po regeneracji i sprzedawana jako nowa?

Cześć.Tak się składa że pracuje w hurtowni z częściami.Dla porównania podam ci ceny chłodnic które my sprzedajemy.
W zamienniku kosztuje 330 a oryginał 531 PLN.

Cytat:
2007-05-02 19:26:46, machony79 pisze:
Cześć.Tak się składa że pracuje w hurtowni z częściami.Dla porównania podam ci ceny chłodnic które my sprzedajemy. W zamienniku kosztuje 330 a oryginał 531 PLN.

O to fajnie
To mam w związku z tym pytanie. Co warto? Zamiennik czy oryginał? Nie wiesz może czy dużo jest zwrotów wadliwych zamienników?
Pytam bo jeżeli nie ma różnicy to po co przepłacać

Nigdy nie mieliśmy zwrotów czy reklamacji.Więc jak masz wątpliwości czy kupić używke mimo to że handlarze takimi rzeczami dają jakąś tam gwarancje to śmiało kup nowy zamiennik.Sam uważam że nie ma sensu przepłacać za oryginał.

Ok dzięki

Ja kupiłem chłodnice klimy na allegro za 300zł (z filtrem) Klima działa jak nowa