Pony; światło przeciwmgielne tył

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam banalne pytanie do użytkowników Pony, czy macie z tyłu światło przeciwmgielne ( nie chodzi mi o światło w zderzaku tylko w lampie). Wszystko wyszło na przeglądzie kiedy to diagnosta poprosił o zapalenie przeciwmgielnego, wcisnąłem przycisk i zonk nic się nie świeci.
Czy w lampach powinno być przeciwmgielne?

[ wiadomość edytowana przez: dakro dnia 2007-05-04 09:57:30 ]

ja w swoim poniaku miałem, paliło się wyłącznie po włączeniu krótkich/długich świateł

Ok
a może pamiętasz w którym miejscu ono się znajdowało przejrzałem wszystkie żarówki i wygląda to następująco dół; dwie żarówki dwa włókna pozycja i stop; góra św. cofania i kierunek a gdzie przeciwmgielne.

ja miałem poniaka 5d, on ma inne lampy, zdaje się że świeciło to światło najbliżej tablicy z numerami rej;
kiedyś na ten temat wypowiadał się Speed, on chyba miał w zderzaku takie światło

Bo właśnie mnie to zaskoczyło mam włącznik tego światła który o dziwo się zapala a nie mogę zlokalizować samego światła.
Jak to jest tyle lat już nim śmigam a jeszcze kryje jakieś tajemnice.

w ogóle z tymi lampami z tyłu to są jaja
trzeba uważać bo jest różnica pony/excel;
różnią się połączeniem kabli, moją ori lampe jak potłukłem, to kupiłem nową od excela, wizualnie taka sama, ale żarówki z kablami musiałem wziąć stare, bo te nowe inaczej świeciły (nie te lampy co potrzeba)

Faktycznie
Znalazłem swoją instrukcję obsł. i tam nie ma przeciwmgłowych w lampie tylko w zderzaku, i tak się zastanawiam po co u mnie jest podłączony włącznik jak nie mam lamp w zderzaku?

hyundai daje zawsze kable na wyrost, potem łatwiej zamontować, poszukaj z tyłu może wisi jakaś kostka do światła

Może i jest ale skoro tyle lat jeździłem bez to teraz tym bardziej chyba tym nie będę sobie głowy zawracał. Jakoś Poniak do swojej emerytury się dotoczy bez przeciwmgłowych.
dzięki i pozdrawaim