[126]problem z skrzynia biegow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak w temacie mam problem jadac dzisiaj zaowarzylem ze na 1 chodzi glosno skrzynia glosniej niz wczesniej te tzw chrupanie :d bo nie wiem jak inaczej nazwac to: co to moze byc ? i co mi radzicie zaczne od wymiany oleju jezeli nie pomoze to co mi radzicie ? ;p z gory thx

przyczyną właśnie może być za mała ilość oleju... zrób tak jak piszesz... wymień go na nowy i zobacz jak będzie

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2005-07-30 11:20:57 ]

Panowie wyławiam denata. Co się mogło stać, po strzale ze sprzęgła dzisiaj na kręciole coś j.bneło i wysrały się biegi, tzn można było wrzucić ale nic nie szło na koła (efekt ukręconej półosi)- półosie się nie kręcą, licznik pokazuje, biegi bez sprzęgła można zmieniać. Zaraz po fakcie jeszcze można było na R jeździć ale teraz już wogóle. Myślałem że mógł się wałek sprzęglowy uszkodzić ale skoro licznik dziala to już sam nie wiem. Co to może być i czego mam się spodziewać jak zdejme skrzynie? Jakby co drugą mam w częściach w garazu to nie powinno być problemów z częściami.

Arti wymień olej i to powinno pomódz.Dawcy sprawdzałeś tarcze sprzęgłową mogła się rozlecieć,albo coś poszło w układzie palnetarnym,bądz wałek sprzęgłowysię ukręcił.wyciąg skrzynie i sie okaże.

Gdyby wałek poszedł to wtedy licznik by mu nie działał(jedynie podczas pchania by działał ) Niestety ale skrzynie musisz wyciągnąć.

atak? talerz?

Cytat:
2007-04-01 19:29:46, HEMIGTX pisze:
Gdyby wałek poszedł to wtedy licznik by mu nie działał(jedynie podczas pchania by działał ) Niestety ale skrzynie musisz wyciągnąć.

Zoolo- hehe Arti chyba już wie co ma robić bo wątek sprzed 2lat co do Twojej opcji to raczej odpada bo tarcza z 1.0 uno.

Hemi- To że skrzynke trza zdjać to wiem ale tylko kiedy ja to zrobię chyba przez święta znowu brudna robota czeka.
A co sądzicie o ukręconej półosi? Też być może.

Chłopaki a moze mi ktoś z was napisać jaki jest efekt ślizgającego się sprzęgła?? Bo ostatnio odczuwam szarpanie na biegach, bieg wrzycony ale jakby nie łapał czasami. Jeśli tak to co trzeba wtedy wymienić, całe sprzęgło czy tylko można poprzestać na samej tarczy??

DAWCY ja mialem podobna sytuacje i to wlasnie byla ukrecona polos.
Urwala sie na tym przewezeniu co jest zaraz za oslona gumowa ta co uszczelnia i na pierwszy rzut oka nic nie bylo widac. W sumie mialem takie cos juz 2 albo 3 razy wiec ja bym stawial na ukrecona poloske

Hehe żeczywiście sie nipopatrzyłem na date zdaża się .No sprawdź półośki.

Cytat:
2007-04-01 19:58:17, szefspeed pisze:
Chłopaki a moze mi ktoś z was napisać jaki jest efekt ślizgającego się sprzęgła?? Bo ostatnio odczuwam szarpanie na biegach, bieg wrzycony ale jakby nie łapał czasami. Jeśli tak to co trzeba wtedy wymienić, całe sprzęgło czy tylko można poprzestać na samej tarczy??

Efekt jest taki że silnik się wkręca a auto nie przyśpiesza (taka jazda na pólsprzęlge). Szarpania raczej byc nie może (chyba że się tarcza na nitach rozlatuje).
cichy już też tak raz mieliśmy tyle że wtedy jeszcze na zabierakach jeździl. Mam nadzieję że to wlaśnie to- najmniej roboty.

Może ktoś mi pomoże?! Po wymianie linki od ręcznego przestała wchodzić 4 i czasami wstecznego nie idzie wbić. Pozostałe biegi "chodzą".

Sp
Cytat:

Może ktoś mi pomoże?! Po wymianie linki od ręcznego przestała wchodzić 4 i czasami wstecznego nie idzie wbić. Pozostałe biegi "chodzą".

Sprzawdz łącznik tzw lizak, 99% ze to jest on

Cytat:
2007-04-03 12:34:45, Szwistaki pisze:

A skrzynia była opuszczana albo coś w tym stylu?

Skrzynia nie była wyciągana.Co najciekawsze kilka razy 4 weszła po wyżej 60 km/h, zaczęły sie też problemy z wstecznym.

Gufo , dzięki za podpowiedź. wieczorkiem sprawdzimy.

Odgrzewam
Mam ten sam problem co DAWCY wszystko w identycznej kolejności i mam pytanie jeżeli to sie półoś ukreciła to można ją wymienić bez zdejmowania skrzyni?? Musiała pierdyknąć gdzieś przy samej skrzyni ponieważ nie widać żadnej reakcji nawet po wrzuceniu 4biegu.

i już coś kaki roz*****

Nie da rady wymienic bez zdejmowania skrzyni bo musisz mechanizm roznicowy rozebrac

To jak ja to potem poskładam