Otwirać otwira z pilota a zamknąć NIE CHCE! Pomocy!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
o dkilku dni mam problem. do tego czsu wszystko chodziło ok - ale się niestety skończyło. nie mogę zamknąć auta pilotem, jednak otwiera bez problemu...!!! co jest grane???
pilot jest osobno z kluczykiem.
dzięi za rady!
pozdro dla wszystkich

moze wystarczy go przeczyscic ? paali się kontrolka jak wciskasz przycisk zamkniecia?

Niby otwiera ale... Kiedy zmieniałeś baterię? Możeprzyczyna leży właśnie tam.

Witam,
a cos zmieniales np. podlaczyles inne radio

Spruboj ponownie zaprogramowac pilota z centralka.Moze sie im cos popieprzylo i sie dogadac nie moga

Przyczyna moze rownie dobrze lezec w slabym akumulatorze ,przynajmniej u mnie tak jest ,ze gdy akumulator jest bardzo slaby to mozna tylko otworzyc a nie mozna zamknac.Tak jest przy fabrycznyej instalacji centralnego zamka.

stawiam na pomysl z radiem
u mnie taki efekt byl po wlozeniu spowrotem firmowego radyjka (przedtem bylo jakies cudo do ktorego ktos przerobil insalacje). Okazalo sie ze byly zamienione przy radio czerwone kabelki (zasilanie permanentne z tym zalaczanym przy zaplonie).
Idac dalej takie zachowanie moze byc spowodowane jakims problemem w instalacji elektrycznej (grzebanie).

wyglonda to na uszkodzenie sterownika od centralnego zamka ale sprubuj odlonczyc kleme moze pomuc lub sprawdz przewody od strony kierowcy na lonczeniu miendzy dzwiami a karoserio jesli to nie pomoze to mozna zalozyc oddzielny sterownik z pilotem ktury kosztuje 120zl i bendzie po problemie[centralny zamek fabryczny jest sterowany przez komputer]

Cytat:
[centralny zamek fabryczny jest sterowany przez komputer]

To chyba nie jest prawda... zarowno w wersji infrared jak i radiowej jest sterownik centralnego zamka (osobny). Z ogledzin schematu wynika ze komp wtryskowy nie ma wplywu

Witam,
troche w swojej omesi radyjek montowalem i taki efekt jest przy niektórych radiach, na oryginalnej (nieprzerabianej instalacji) i oryginalnym radyjku wszystko ZAWSZE hula ok, ale jak sie włoży np Blaupunkta to już central czasami nie chce zamknąć auta z pilota bo blaupunkt potrzebuje zamienionych kabelków od zapłonu i permanentu +, takie są standardy niejednoznaczne.
więc rozwiązanie
1. wymienić radio,
2. zamienić kabelki
musi hulać
pozdr
pemig

wielkie dzięki. jeszcze tego nie sprawdziłem, ale skoro jest nawijka o radiach to chyba w tym leży przyczyna. zaczęło się to dziać od momentu wymiany radia z oryginału na inne cudo!!! muszę to sprawdzić. mam nadzięję ze odpali. pozdrawiam

siemka fanatycy. mam już po problemie. wymieniłem radyjko n aoryginał i wszystko śmiga jak powinno. pozdro dla Was

U mnie czasami tez ten objaw wystepuje. Wystarczy 'reset' - wlaczenie na chwilke zaplonu i wylaczenie.

Jednostke sterujaca mam nieoryginalna, ale poprowadzona jest zupelnie odrebna instalacja (zasilanie bezposrednio z akumulatora).

Hello wszystkim
Mam podobny problem.
Czasami zamyka czasami nie, ale według mnie nie jest to związane z radiem ale raczej z którymś siłownikiem (główny podejżany - tylna klapa).
W środku siedziało orginalne radio i było równie słabo.
Może ktoś ma doświadczenie z siłownikami.
Chętnie się czegoś nauczę.

Witam - mam podobny problem z centralem. Zaczęło się dzisiaj. Wysiadam wciskam pilota i nic, wciskam kilka razy zaskoczył, doryglował i oki. Przychodzę, wciskam pilota co by otworzyć a tu lipa. Poszedłem do sklepu wymieniłem baterie i dalej lipa. Pocisnąłem do domku po pilota drugiego i tez to samo. Po kilku minutach wciskania otworzył w końcu. Wsiadłem do środka próbowałem programować pilota, no niby "złapały" się. Przy wciśniętym pilocie i otwartych drzwiach i przekręconym zapłonie zamki w drzwiach się zamknęły doryglowały i otworzyły - więc myślę że się złapały. Ale po zamknięciu drzwi i zamknięciu z pilota problem jest podobny - za którymś razem otworzy. Co to się stało ? Pomijam radio bo po wymianie wszystko chodziło bez zarzutu a radio wymieniałem już dość dawno. Nie wiem jak aku ale generalnie kręci dobrze. Czy może jakoś inaczej programuje się pilota. Nie mam instrukcji obsługi a jestem poza domem - na kompie mam

Podobnie miałem przy uszkodzonej kostce od stacyjki tzn. nie zamykał z pilota ale otwierać, otwierał. Dodatkowo nie chciał ryglować auta. Miało to również wpływ na pracę radia, normalnie mam ustawione tak, że wyciągając kluczyk ze stacyjki radio się wyłącza a po włożeniu kluczyka automatycznie się włącza - przy uszkodzonej kostce radio nie reagowało, zawsze było włączone, oczywiście można było je wyłączyć przyciskiem zasilania. Po wymianie kostki wszystko wróciło do normy.

Po problemie - cholera do wieczora na miescie stałem z pilotami jak głupi aż przyjechał znajomy elektryk, położył się pod autem z kablami i akumulatorem , ściągnął osłonę, gdzieś się podpioł i kazał nacisnąć pilotem - drzwi się otworzyły. Okazało się że za ten stan rzeczy odpowiedzialny był akumulator. Niby kręcił, niby wszystko było ok a jednak. Podłączyliśmy jego aku i wszystko grało, podłączyliśmy mój i kibel.