MotoNews.pl

Jaką komórkę wybrać?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie- jaka komórka mogłaby być godna polecenia?
Głównie zależy mi na tym, aby miała dobry aparat (przynajmniej 2 Mpx). Nie musi mieć takich bajerów jak MP3 czy radio, ale nie zaszkodzi. Ważne, aby nie była droższa niż 500 zł. W grę wchodzi oczywiście TYLKO nowa komórka. Przyznam,że najchętniej kupiłbym jakąś Nokię, chociaż inne firmy też rozważę. Chyba nie za bardzo chciałbym Sony Erona, gdyż wiem,że szybko padają w nich baterie. Co tu kupić?

* A po co Ci komórka ??

* ŻARTOWAŁEM !

Cytat:
2007-05-13 12:36:10, bogdan1 pisze:
* A po co Ci komórka ?? * ŻARTOWAŁEM !

A chociażby po to ,że jak nam Espero w trasie padnie, to żebym do Ciebie zadzwonił.

dobre

Espero nie pada w trasie, inny argument ?

Cytat:
2007-05-13 13:39:27, Zoltar pisze:
Espero nie pada w trasie, inny argument ?

Wlasnie ...

Espero na nia nie wyjezdza...

Jesli chcesz komorke ktora ma "dobry" aparat i ma kosztowac 500 PLN to chyba sie z powolaniem minales
Powinienes zostac ksiedzem... hehe

Ja bym lookal na Samsunga... ta firma od kilku lat rok w rok zmienia swoja pozycje na "+" w rankingu producentow elektroniki a jest w przyzwoitej cenie.

Z370 (bardzo cienki 8.4mm) albo Z630 (ma HSDPA 1,8Mb/s).

samsung D900, ......skąd weźmiesz brakujacą kasę nie wiem

A ja właśnie przerzuciłem się na SonyErona z NOKI bardzo sobie chwalę! Bateria? Cóż, raczej we wszystkich komórkach z wieloma duperelami nie trzyma dłużej niż kilka dni!
Kwestia przyzwyczajenia i tyle Trzeba ładować co 2-3 dni i spoko.
Samsungi? No to ciekawe, proszę więcej w tym temacie, może znów zmienię markę

Mam k750i i nie jecze na niego, dobry z niego hervatnik a na baterie zabardzo tez nie narzekam

Cytat:
2007-05-13 17:05:23, plump pisze:
A ja właśnie przerzuciłem się na SonyErona z NOKI bardzo sobie chwalę! Bateria? Cóż, raczej we wszystkich komórkach z wieloma duperelami nie trzyma dłużej niż kilka dni! Kwestia przyzwyczajenia i tyle Trzeba ładować co 2-3 dni i spoko. Samsungi? No to ciekawe, proszę więcej w tym temacie, może znów zmienię markę

Nie chodzi o czas miedzy ładowaniami, tylko o to,że po niecałych 2 latach użytkowania musiałem nową baterię kupić, bo stara sie rozładowywała po jednej 10-minutowej rozmowie (od fulla do zera)

Cytat:
2007-05-13 12:27:38, Esperynek pisze:
Głównie zależy mi na tym, aby miała dobry aparat (przynajmniej 2 Mpx).

Gratuluję głownego kryterum wyboru. Godne 10 latka, który myśli, że jak będzie miał komórkę z aparatem to będzie mógł robić porządne zdjęcia.

Cytat:
2007-05-13 17:05:23, plump pisze:
A ja właśnie przerzuciłem się na SonyErona z NOKI bardzo sobie chwalę! Bateria? Cóż, raczej we wszystkich komórkach z wieloma duperelami nie trzyma dłużej niż kilka dni! Kwestia przyzwyczajenia i tyle Trzeba ładować co 2-3 dni i spoko. Samsungi? No to ciekawe, proszę więcej w tym temacie, może znów zmienię markę

miałem k750 przez rok... w tym czasie był 3 razy w serwisie

2x padło złącze diagnostyczne, raz dżojstik

Gdyby nie to że sie pierd.... to całkiem fajny telefon był...

pozdro

A co oznacza w opisach "aparat typu VGA"?

Rozdzielczość aparatu 640x480 (0.33 megapixela).

Drobne pytanko:

Po co Ci aparat w telefonie? Nie lepiej zostawić sobie ten telefon, co masz, a za 500 zł kupić jakąś cyfrówkę?

Cytat:
2007-05-13 19:29:38, Esperynek pisze:
A co oznacza w opisach "aparat typu VGA"?

Że robi zdjęcia wielkości znaczka pocztowego.

A tak na marginesie, to po miesiącu użytkowania nowej Nokii 6021 wróciłem do starego telefonu - Nokii 6310i. A te nowe wynalazki o dupę można rozbić!!!

Swoim k750i zrobilem takie foto, chyba niezle jak na komorke

Cytat:
2007-05-13 19:33:49, szandrzej pisze:
Po co Ci aparat w telefonie? Nie lepiej zostawić sobie ten telefon, co masz, a za 500 zł kupić jakąś cyfrówkę?

Dokładnie ... Aparat to aparat... a telefon to telefon... Nie warto ładować się w jakiś "super" aparat w telefonie. Kup sobie lepiej telefon do dzwonienia i aparat do robienia zdjęć. Jak to się mówi: Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego... I tak jest z telefonem z aparatem

Cytat:
2007-05-13 19:48:55, piotr_ek pisze:
A tak na marginesie, to po miesiącu użytkowania nowej Nokii 6021 wróciłem do starego telefonu - Nokii 6310i. A te nowe wynalazki o dupę można rozbić!!!

Plastikowe są siakieś-takieś i sprawiają wrażenie jakby się połamać w ręku miały... A Nokia 6310i to sprzęcior kultowy jest... Chyba najlepsza komórka jaka na rynku do tej pory była...

Cytat:
2007-05-13 20:58:59, lothaar pisze:
Chyba najlepsza komórka jaka na rynku do tej pory była...

I france używane trzymają cenę nieprawdopodobnie!

Cytat:
2007-05-13 18:08:28, Esperynek pisze:
Nie chodzi o czas miedzy ładowaniami, tylko o to,że po niecałych 2 latach użytkowania musiałem nową baterię kupić, bo stara sie rozładowywała po jednej 10-minutowej rozmowie (od fulla do zera)

No jeszcze dwa lata w moim k700i nie minęły... ale co 2 lata akurat można dostać telefon w promocji jakiejś więc spoko
A poza tym w poprzednich nokiach miałem to samo z bateriami, że po pewnym okresie użytkowania bateria była do dupy!

Co do sugerowania się wyborem telefonu poprzez aparat jaki posiada to faktycznie bez sensu! Zdjęcia z cyfrówki za 500 będą napewno lepsze i to zdecydowanie! A aparat w telefonie? Hmm, tylko do przesłania komuś zdjęcia mms-em, więc VGA wialkości znaczka pocztowego, Piotr-ek zdecydowanie wystarczy
No chyba, że faktycznie jest to pąściowy aparat to nic nie będzie widać

Cytat:
2007-05-13 22:52:12, piotr_ek pisze:
I france używane trzymają cenę nieprawdopodobnie!

Dokładnie... nawet wczoraj widziałem w komisie to się zszokowałem... dobrze powyżej dwóch stów... zastanawiam się czy np. Nokia E50 może godnei zastąpić ten model... wydaje się być robiona niejako na wzór...