Jaki LPG do Hyundai

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Ostatnimi czasy coraz częsciej myślę o założeniu instalacji gazowej do swojego auta: Hyundai accent 1,5 GT 16V z 1996 r. Troszkę się na ten temat nasłuchałem ale ja się kompletnie na tym nie znam. Proszę o pomoc czy to musi być sekwencja czy zwykła instalacja ?????

z góry dziękuje za odpowiedź

Witam.
W tej chwili przy niskich cenach sekwencji to tylko ją wybierać. Same zalety.

Zależy jak dla kogo niskie ceny sekwencji ja szukałem jakieś 2 miesiące temu dobrego gazownika bo chciałem założyć sekwencje i ceny wahały się od 2400 (części różnych firm wsadzone w instalacje NIE POLECAM nasłuchałem się narzekań znajomych którzy na to polecieli) do 3600 za instalacje BRC, KME. Ale po kalkulacjach ipt założyłem zwykły gaz firmy LOVATO. Mechanik zrobił mi to wszystko bardzo ładnie mikser zamontował przy kolektorze dolotowym (samochód dzięki temu czuły na dotyk gazu) parownik niziutko (nie wiem do końca co to daje ale wszyscy mówią ze to dobrze). Zrobiłem już na nim 1500 km z tego 500 to wycieczka w majówkę po górach 4 osoby i pełny bagażnik nie było co narzekać. Moja rada przed założeniem gazu przelicz sobie ile km robisz miesięcznie km, czy auto jest zawsze na maxa zapakowane, ściganie się itp. (ale zawsze można benzynke włączyć i też można poszaleć) wymiany jakie musisz dokonać przy zakładaniu gazu (podstawa to świece 40 zł, przewody ok 50 zł no i ewentualnie kopułka i palec zapłonu ok 100zł) + (być może i olej)